Face & Sculpting

Dit is hoe influencers hun foto’s bewerken

Dit is hoe influencers hun foto’s bewerken

Photoshoppen: vroeger had je er programma’s voor nodig, maar tegenwoordig kan het simply met een app. Velen van ons zijn niet vies van een filtertje. Fun fact: in 2021 deed City University London een onderzoek waaruit blijkt dat 90% van de jonge vrouwen een filter gebruikt of foto’s bewerkt voordat ze op sociale media worden gedeeld. Veel, dus. We kunnen wedden dat ook influencers en celebs onder die percentage vallen.  

Zo verschijnt Kim Kardashian keer op keer in het nieuws door de photoshop fails van haar foto’s. Toeval? We don’t think so. FaceApp en FaceTune zijn twee apps die vaak door influencers worden gebruikt. Met deze apps kun je tot aan het extreme gaan om jezelf ‘aantrekkelijker’ te maken. Wij leggen aan je uit hoe de apps werken.

FaceApp

Photoshop in één klik, daar is waar het bij deze app om draait. Je kunt kiezen uit filters, achtergronden, effecten en andere tools. Eén filter past je facial features aan. Volgens Google Play is FaceApp wereldwijd meer dan 500 miljoen keer gedownload. Je kunt zelfs je haar aanpassen. Zo kun je voor kort, lang, stijl, krullend haar gaan. En je kan een draai geven aan je make-up look. De filters in de app zijn vrij subtiel. Een leuk extraatje is dat je met de app een voorspelling kan maken hoe je er over 50 jaar uitziet.

Mozhda van ze.nl heeft zelf FaceApp uitgeprobeerd.

Haar onbewerkte foto:

Mozhda onbewerkte foto

Haar bewerkte foto:

Mozhda bewerkte foto

FaceTune

Met meer dan 200 miljoen wereldwijde downloads is FaceTune een populaire bewerking app. Met deze app kun je zowel foto’s als video’s bewerken. Zo vervaagt de apps de spots op je gezicht. En met de ‘details’-optie kun je bepaalde delen van je gezicht of lichaam laten opvallen. Maar dat is niet het enige. Je kunt ook je lippen, neus, ogen of anderen uiterlijke kenmerken reshapen. En je kunt je make-up aanscherpen. Deze optie heeft FaceApp immers ook. Het enige verschil is dat je bij FaceTune je gezichtskenmerken kunt ‘slepen’ om ze groter of kleiner te maken. Bij FaceApp worden je gezichtskenmerken met één klik groter of kleiner. Bovendien biedt FaceTune verschillende achtergronden aan. Maar je kunt ook je eigen achtergronden kiezen.

Social media is fake

Even een kleine reminder: laat je niet gek maken door die perfecte selfies van influencers. Niemand is perfect. Je hebt die apps niet nodig en je bent mooi zoals je bent. Just be yourself.

 

Bron: City University London, Google Play
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top