Gezichtsverzorging

Zo verminder je roodheid in je gezicht

Zo verminder je roodheid in je gezicht

Roodheid in je gezicht (of eigenlijk wherever op je lichaam) is niet fijn. Het liefst wil je zo snel mogelijk van oneffenheden van je lichaam af - mits er wat aan gedaan kan worden natuurlijk. Sommige mensen zijn gezegend met een prachtig perzikhuidje, terwijl anderen bij het minste of geringste weer een nieuw puistje of een andere spot ontdekken op hun gezicht.

Nu mag en 'moet' je je natural beauty omarmen, maar we snappen het ook als je graag dat soort oneffenheden, zoals bijvoorbeeld roodheid in je gezicht, snel ziet verdwijnen. Hoe je dat doet, hebben we voor je uitgezocht.

Zo verminder je roodheid in je gezicht

Elk gevolg heeft een oorzaak en zoals bij veel dingen kan het hebben van roodheid in je gezicht verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen hebben nu eenmaal een rode of gevoelige huid van zichzelf en crèmepjes smeren helpt vaak allang niet meer. Maar, roodheid kan ook andere, wél oplosbare oorzaken hebben. We hebben de meest voorkomende oorzaken + hoe je dit verhelpt voor je op een rij gezet.

Verbrand door de zon

Oplossing: het dagelijks gebruiken van SPF. We hebben het al meerdere malen gezegd, maar het gebruiken van SPF op dagelijkse basis is zó belangrijk voor je huid. Je gezichtshuid is megagevoelig en is vaak ook het stukje huid dat de zon het meest ziet. Als je op het strand ligt in de zomer smeer je je benen, billen en buik (hopelijk) ook in. Dus waarom dan niet ook je gezicht? Yep, ook als de zon 'niet schijnt', want news flash: de zon schijnt altijd, ook al zie je haar niet. 

Ongezond leven

Het kan zijn dat je huid een gevoelige reactie heeft op een ongezonde leefstijl. Roken en overmatig alcoholgebruik kan er voor zorgen dat bepaalde organen minder goed werken en daardoor droog worden. Dit zet zich door naar buiten, naar je huid. Door deze droogheid kan je huid overgevoelig en rood worden. Verder is het altijd belangrijk om je lichaam te voeden met veel groenten en fruit om zo gehydrateerd en voorzien te blijven van alle vitamines en mineralen die je nodig hebt. Oh, en blijf. water. drinken.

Te warm douchen

Tja, we kunnen er weinig anders over zeggen dan: minder warm douchen it is!

Je scrubt te vaak

Te vaak van iets doen is nooit goed en al helemaal niet als het met je huid te maken heeft. Ook al lijkt er maar geen einde te komen aan al die dode huidcellen. Your skin can only take so much. Een keer per week een scrub gebruiken is oké, maar probeer het niet te vaak te doen. Je huid geeft uiteindelijk wel aan wat je nodig hebt (en dat is dus niet elke dag een harde scrub). 

Gebruik een gezichtsreiniger zonder alcohol

Het kan zijn dat jouw huid slecht tegen alcohol kan, dus het gebruiken van een harde gezichtsreiniger is dan ook niet altijd slim om te doen. Probeer eens een andere cleanser uit en zie hoe je huid erop reageert. You're welcome. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top