Fashion

Dit doe je tegen pillen en pluisjes op je kleding

Dit doe je tegen pillen en pluisjes op je kleding

Je favoriete trui begint te pillen, jeweetwel van die kleine irritante bolletjes of pluisjes die vast zitten. Daardoor ziet je trui er dan opeens een stuk ouder uit (argh)... Deze pluisjes ontstaan simpelweg door het dragen en wassen van je kleding. Lees hier wat je aan die vervelende pluisjes op je kleding kunt doen!

Onder het motto voorkomen is beter dan genezen, hebben we een aantal tips hoe je ervoor zorgt dat je favoriete trui niet gaat pillen (voor zover dat kan).

 

Pillen voorkomen 

1. Vouw je kleding op in de kast, in plaats van je kleding op te hangen.

2. Was je kleding volgens het was-en droogprogramma zoals op het label aan de binnenkant staat.

3. Was het kledingstuk binnenstebuiten.

4. Droog het kledingstuk aan de buitenlucht.

5. Om de kans op pluisjes te verminderen bij een nieuwe wollen trui, kun je het beste de trui een nachtje in de vriezer leggen, verpakt in een plastic tas.

 

Optie 1 pillen verwijderen

Er bestaan dus speciale tools om pluisjes en pillen van je kleding te verwijderen. Dit apparaat wordt een ontpiller, een ontpluizer of een pluizendief genoemd.

 

Optie 2 pillen verwijderen

Heb jij (nog) geen speciaal apparaat in huis? Je kunt de pillen ook verwijderen met een scheermesje. Leg je trui op een harde vlakke ondergrond en houd met een hand de trui strak vast, haal met je andere hand het scheermesje voorzichtig over de pillen op je trui. 
?

Optie 3 pillen verwijderen

Ben jij bang dat je met een scheermesje gaatjes in je kleding maakt? Dan kun je ook nog met een puimsteen (verkrijgbaar bij een drogist) over je trui heen wrijven en er vervolgens met een pluizenroller overheen gaan. 

Optie 4 pillen verwijderen

Wil jij zeker weten dat de pillen goed verwijderd worden zonder risico? Breng je kleding dan naar de stomerij, zij kunnen de pluisjes ook voor je verwijderen.

 

Succes!

Beeld: Instagram @marlienbesselink
Deel dit artikel
Back to top