Fashion

“Ik vond mijzelf niet leuk als model”

Cara Delevingne kwam en overwon de catwalk. Met haar spontane karakter, knappe kop en gekke bekken werd ze in no-time een van de meestgewilde modellen ter wereld. Maar Cara wilde meer en nam bewust het besluit om uit de modewereld te stappen en het over een andere boeg te gooien.

Op dit moment is Cara Delevingne te zien in de film Valerian, samen met Rihanna, en voor een andere film schoor zij recentellijk al haar blonde lokken af. Ook als actrice lijkt Cara het razendsnel te maken. In The Radio Times doet zij nu een boekje open over haar carrière als model en waarom het eigenlijk niet voor haar was.

"I didn't like myself as a model. I didn't like what I stood for. I didn't like what it was turning me into. Not that I was focused about how I looked all the time, but it is kind of about that."

 

Another of my favourite shots from my @glamourmag piece. You can read it now - Link in my bio

Een bericht gedeeld door Cara Delevingne (@caradelevingne) op

En dat is nou precies niet hoe Cara Delevingne is. Vraag iemand in haar naaste omgeving en volgens het model zullen ze allemaal zeggen dat juist zij echt totaal niet om haar looks geeft. Acteren aan de andere kant is iets waar het voormalig model heel gelukkig van wordt en ze het liefst de rest van haar leven zou doen.

Natuurlijk kunnen we Cara Delevingne niet helemaal een voormalig model noemen. De kersverse actrice is nog steeds het gezicht van Chanel en Rimmel en is nog vaak te zien op de covers van magazines. Toch is het nu anders.

"Now when I'm a model, I get to style my own shoots and decide who I work with," zegt Cara. "Now it's become a creative outlet, instead of me being used as a pawn."

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top