Nagellak

BIAB nails: alles over de nieuwe nageltrend

BIAB nails: alles over de nieuwe nageltrend

De BIAB-nagels hebben zowel de rode loper als onze Instagram-feeds overgenomen! Zo zien we influencers channonmooney en Alicia Jayne Crowe stralen met deze nails. Je vraagt je misschien af wat dat betekent. BIAB, oftewel Builder in a Bottle, is een gelachtige nagellak die als overlay op natuurlijke nagels of korte extensions wordt aangebracht. Het werkt als een gel, maar het droogt sterk en duurzaam. Heel gezond voor je nagels dus!

Hoe ziet BIAB nagellak eruit?

BIAB komt in beperkte kleuren. Het wordt meestal geleverd in heldere of dekkende kleuren, zoals roze. Maar als je een gel mani-ac bent, kun je de twee combineren: een gelnagelkleur kan direct op BIAB worden aangebracht. Of je kunt gewoon een BIAB-topcoat gebruiken. Dit betekent dat je met deze nieuwe nail art trend vrijwel elke look kunt krijgen die je wilt!

Hoe werkt BIAB?

1. Voorbereiding: Duw je nagelriemen terug. Trim, polijst en vijl je nagels. Veeg met een nagelborstel alle stof van je nagels weg. Wipe aceton op een pluisvrije pad over je nagels heen.

2. Basis: ​​Breng een dunne laag BIAB op alle nagels van één hand aan. Houd je nagels onder een nageldroger. Je nagels harden 99 seconden uit op een lage temperatuur.

3. Gel: Werk aan één nagel tegelijk. Breng nog een dunne laag aan op de nagel. Terwijl deze nog nat is pak je een klein druppeltje gel op en plaats je dit bij de nagelriem. Draai de nagel ondersteboven om een ​​'apex'  te creëren: de top van je nagel. De top van je nagel is het hoogste punt in het midden van je nagelplaat. De nagels harden 99 seconden uit. Vervolgens herhaal je de stappen op alle nagels.

4. Afwerking: Je kunt dan kiezen voor een topcoat, gelkleur of nail art. Je werkt het af met crème en nagelriemolie. Deze topcoat van BIAB is direct droog. Het is vergelijkbaar met gelnagels.

Hoelang blijft het zitten?

BIAB-nagels blijven maximaal vier weken zitten (hoewel ze soms langer blijven zitten). Bij uitgroei kun je altijd een afspraak maken voor het opvullen. Dit is eigenlijk één van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van de nagel. De schade aan je natuurlijke nagel wordt veroorzaakt door het verwijderen van gellak. Maar het opvullen van je BIAB-nagels vermindert de schade aan je natuurlijke nagel!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top