Lifestyle

Met deze briljante lifehack houd jij veilig wespen (en andere stekende beestjes) buiten de deur

Met deze briljante lifehack houd jij veilig wespen (en andere stekende beestjes) buiten de deur

In de zomer staan de ramen en deuren vaker wagenwijd open. Lekker verkoelend natuurlijk, alleen zit er wel een groot nadeel aan. Niet alleen waait de wind naar binnen, maar mogelijk ook allemaal stekende beestjes als wespen en muggen. Argh! Bonjour je deze rot beestjes het liefst zo snel mogelijk uit huis, maar weet je niet hoe? Dan hebben we hier de beste lifehack ooit!

Wespen vangen

Het schijnt een zomer vol wespen te worden. Geen goed nieuws voor haters van stekende beestjes of mensen die gewoonweg allergisch zijn. Nou ja, zolang ze buiten blijven is het geen groot probleem. Alleen hoe zorg je dat ze niet binnenkomen? Sommige mensen denken dat limonadesiroop het beste middel is om wespen (of andere stekende beestjes) te vangen. Toch blijkt dit niet ideaal en juist nóg meer beestjes te lokken. Oeps! De beste manier om stekende beestjes te vangen is door ze letterlijk te vangen. Alleen tja, hoe doe je dat zonder gestoken te worden?

Luciferdoosje

Gelukkig bestaat tegenwoordig TikTok, een soort magische machine vol lifehacks. Soms lifehacks waar we niets aan hebben, maar deze lifehack van TikTokker Sveinung is zeker niet zo eentje. In een viral video showt de TikTokker de meest geniale lifehack om wespen te vangen (en andere stekende beestjes). Het enige wat je nodig hebt is een leeg luciferdoosje en een goed moment. Het is namelijk belangrijk dat het stekende beestje op het raam, of een andere platte ondergrond, loopt. Vervolgens ga je heel langzaam met het luciferdoosje naar het beestje en zet je deze eroverheen. Schuif daarna het doosje voorzichtig dicht en tada!

Je kunt nu twee dingen doen. Misschien heb je namelijk de neiging om het doosje in de fik te steken, maar laten we geen dierenbeul zijn. Liever gunnen we de wesp (of het andere stekende beestje) een vrij leven in de buitenlucht! Loop dus tot slot met het dichte doosje naar buiten, ver weg van je huis, en open daar het doosje. Bye, bye wesp! Tot nooit meer ziens.

@sveggun CaBEEn🐝 #foryou #bee #fyp ♬ The Cabin - Ylvis

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top