Fashion

Tips voor feestelijke momenten in de zomer

Tips voor feestelijke momenten in de zomer

De zomer staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat het tijd wordt om andere outfits te gaan dragen. Weg met de lange mouwen T-shirts, lange broeken en jasjes en tijd voor korte broeken, jurkjes, rokken en topjes. In de zomermaanden is de kans aanwezig dat je leuke tuinfeesten, borrels of bruiloften op de planning hebt staan. Deze feestelijke momenten vragen om een zomerse uitstraling. Hoe jij je klaar kunt maken voor deze feestelijke momenten in de zomer? Wij hebben wat tips voor je verzameld!

Durf voor kleur of printjes te kiezen

Heb je een feestelijk moment op de planning staan? Dan is het goed om van tevoren na te denken over hoe je er die dag uit wilt komen te zien. Je outfit speelt hier een grote rol in. Een tip voor feestelijke momenten in de zomer is om voor kleur of printjes te durven kiezen. Leuke opvallende kleurtjes en printjes zijn namelijk kenmerkend voor de zomer, want ze stralen vrolijkheid uit. Een felrode rok of jurkje met print: in de zomermaanden staat het ontzettend leuk.

Een mooie jurk

Als je als vrouw een feestelijke gelegenheid hebt, denk je waarschijnlijk al snel aan een mooie jurk. Qua jurken kun je echter alle kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mini-jurk, midi-jurk of maxi-jurk. Maar ook blousejurken, A-lijn jurken en avondjurken behoren tot je mogelijkheden. Om echt indruk te maken op de feestelijke gelegenheid waar je naartoe gaat, is een lange avondjurk kopen een aanrader. Galajurken zijn zeer geschikt voor feestelijke momenten. Deze jurken zijn er in talloze soorten en kleuren, waardoor je mogelijkheden eindeloos zijn. Het kan in ieder geval geen kwaad om zo’n mooie jurk in je garderobe te hebben hangen.

Jumpsuit

Een kledingitem dat ook steeds vaker gedragen wordt tijdens feestelijke momenten, is een jumpsuit. Jumpsuits zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zomaar zo. Jumpsuits zijn er in veel soorten, waardoor je hier een ruime keuze in hebt. Bij feestelijke gelegenheden kan vooral een lange jumpsuit mooi zijn. Maak je outfit af met een paar mooie pumps en jij bent helemaal klaar voor het feestje.

Accessoires toevoegen

Als je jezelf gaat klaarmaken voor een feestelijk moment, dan kunnen accessoires eigenlijk niet ontbreken. Hiermee kun je jouw outfit namelijk een boost geven: of je nu een korte broek, rok, jumpsuit of jurkje draagt. Bij accessoires kun je denken aan een paar mooie sieraden, maar ook aan een riem, tas of zonnebril. Kijk goed naar wat bij je outfit past, zodat het goed te matchen is met elkaar.

Zomerse make-up

Je outfit uitgekozen en nagedacht over welke accessoires hierbij passen? Als je vaak make-up draagt, is dit ook iets om over na te denken. Want welke make-up is geschikt voor een feestelijk moment in de zomer? Een van de trends op het gebied van make-up voor de zomer zijn de opvallende kleurtjes. Wat dacht je van een felrode lippenstift of een felle kleur ogenschaduw? Je kunt de kleuren van je make-up ook matchen met je outfit. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je make-up look rustig te houden. Zolang jij de make-up maar geschikt vindt voor de feestelijke gelegenheid!

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top