Interior

Kale muren in je huis? Zo fleur je ze makkelijk en snel op

Kale muren in je huis? Zo fleur je ze makkelijk en snel op

Bij de inrichting van je huis denk je al snel aan meubels. Kasten, tafels, stoelen. Maar wat moet je eigenlijk met je muren doen? Ze kaal houden is niet altijd even mooi en laat de ruimte snel saai of leeg ogen. Je wil ze dus graag decoreren, maar hoe dan? Wij geven een aantal voorbeelden van leuke manieren om jouw kale muren op te fleuren!

Maak er een galerijmuur van

Heb jij een hoop leuke foto's of kunstwerken die je graag tentoon wil stellen in je huis? Hang deze dan aan de muur in een leuke compositie. Wissel af tussen grotere en kleinere lijstjes en tussen verschillende materialen en kleuren. Op deze manier creëer je een mooi samenhangend geheel dat er van veraf mooi uitziet, en van dichtbij nog interessanter is. Mensen die bij jou op bezoek komen zullen hun ogen niet van de muur af kunnen houden. 

Hang één groot kunstwerk op

Leg jij liever de focus op één ding? Dan kun je er ook voor kiezen om een groot kunstwerk aan je muur te hangen. Denk hierbij aan een werk van je favoriete kunstenaar of een eigen creatieve uiting. Je kunt ook voor een foto kiezen van bijvoorbeeld je gezin, jou en je partner of familieleden. De keuze is reuze! Maak het geheel af met een mooie lijst als dit bij het werk past. Een andere tip is om een contrast te creëren met de muur. Heb je bijvoorbeeld een muur in een lichte kleur? Ga dan voor een donkerder werk en vice versa. Een kleurrijk werk op een neutrale muur springt er bijvoorbeeld ook prachtig uit.

Maak een muurschildering

Wanneer jouw creativiteit verder gaat dan een kunstwerk op doek, kun je ervoor kiezen om een muurschildering te maken. Dit vergt iets meer tijd en skills dan de andere opties, maar wanneer jij hier helemaal voor gaat is het dit zeker waard. Ga voor een design en kleuren die aansluiten op de rest van je interieur en op jouzelf. Liggen jouw talenten niet bij schilderen? Dan kun je ook gaan voor een sprekend behang of een effen muur in een opvallendere kleur dan de rest van je muren. Zo valt de muur toch op zonder dat je er al te veel  werk in hoeft te stoppen!

Hang spiegels op

Voor iedereen die een lege muur liever nuttig maakt, kun je er spiegels aan hangen. Denk aan een paar kleine spiegels of juist een hele grote. Afhankelijk van de ruimte in het huis, kan deze muur ontzettend nuttig zijn. Ga hierbij voor een soortgelijk idee als bij de galerijmuur. Kies voor leuke spiegels met een uniek ontwerp en wissel af tussen maten. Zo kun je altijd even checken of je haar nog goed zit, en heb je een lege muur veranderd in een ware eye catcher. Ga voor bijzondere spiegels eens kijken bij de kringloop, hier zijn vaak prachtige oudere items te vinden die volledig uniek zijn.

Hang boekenplankjes op

Tot slot, voor als jij nog een aantal leuke kleine decoratiestukken hebt die je niet kwijt kunt, kun je altijd kiezen voor boekenplankjes! Hiermee creëer je extra ruimte voor je spulletjes dat er ook nog eens leuk uitziet. Hang verschillende plakjes op, op verschillende hoogtes of ga juist voor langere boekenplanken die je recht onder elkaar hangt.  Zet hier boeken, plantjes en andere leuke hebbedingetjes op. Denk aan een leuk beeldje of een mooie foto

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top