Interior

5 interieur tips die jij nodig hebt voor een perfect ingericht huis

5 interieur tips die jij nodig hebt voor een perfect ingericht huis

Inmiddels zijn we er heel wat bewuster van hoe belangrijk een fijn huis is. De kans is daarom groot dat jij de afgelopen maanden meer dan ooit geïnvesteerd hebt in jouw stulpje. Het is een never ending process en dat is nou precies één van de dingen die wij zo leuk vinden aan het inrichten van een huis.

Ben je niet echt een expert of kun je altijd wel wat inspiratie en tips gebruiken qua woninginrichting of decoratie? Dan hebben wij wat punten waar je op kan letten als je aan de slag gaat met jouw stulpje. Hier komen ze.

1. Bouw je verlichting op

Het is zo jammer hoe weinig mensen doorgaans aandacht geven aan hun verlichting. Eén lamp op of aan het plafond en klaar zijn ze. Jammer, want je kunt het beste 'laagjes' aanbrengen in jouw verlichting. Niks mis met een plafondlamp of hanglamp maar in een ruimte zoals een woonkamer of een slaapkamer heb je minstens nog drie andere lampen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een vloerlamp, een wandlamp en een tafellamp. Hierdoor heb je niet alleen verschillende plekken met licht maar creeer je ook sfeer. Het allerbeste is als de lampen een verschillend soort licht geven (denk hierbij bijvoorbeeld aan zacht licht met behulp van melkglas en diffuus licht) en licht wat dimbaar is. 

 

2. Zorg voor genoeg en een 'flow' in je bewegingsruimte

Te veel meubels en accessoires in één kamer maakt het geheel niet alleen druk maar heeft als gevolg dat je er ook niet prettig in kunt rondlopen en dat je blikveld te druk is. Als het even kan dan moet je ervoor zorgen dat er ongeveer 120 centimeter zit tussen grote meubelstukken en 35 tot 45 centimeter tussen kleinere items. 

3. Heb een blikvanger in elke kamer

Niks mis met basic items maar als je hele huis bestaat uit dit soort stukken, dan wordt het wel erg saai. Een bijzonder of opvallend object in een ruimte is de perfecte coversation starter (zeker een must in je woonkamer) en laat zien dat je met zorg een ruimte hebt ingericht. Niet doen? Te veel opvallende items bij elkaar. Het wordt te druk en laat zien dat je niet zo goed een keuze kan maken. 

4. Trends zijn niet zo belangrijk

Leuk hoor dat je items in huis hebt die iedereen fantastisch vindt maar dat maakt het geheel nou niet erg persoonlijk. Focus je vooral op stukken - of het nou een bank of een kaars is - waar jij ontzettend blij van wordt. Trends komen en gaan en zeker als het op grotere of simpelweg duurdere items aankomt, kun je het beste in tijdloze stukken investeren. 

5. Hang kunst eens wat lager

Eén van de meest gemaakte fouten in een interieur, is het te hoog hangen van kunstwerken aan de muur. Een simpele regel is dat jouw ogen op de hoogte moet zitten van één derde van de bovenzijde van het werk. Een andere maatstaf is dat de onderzijde van het kunstwerk op minstens 150 centimeter van de vloer moet hangen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOKETO.art (@boketo.art)

Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top