Lifestyle

Met deze 3 tips sta je áltijd zelfverzekerd op de foto

Met deze 3 tips sta je áltijd zelfverzekerd op de foto

Een foto hier en een foto daar, we schieten een hoop plaatjes het hele jaar door. Het kan dan ook niet anders dan dat je hier zelf wel eens opstaat. En hoe fijn zou het zijn als je dan kunt zeggen dat je echt goed op de foto staat? Het is mogelijk! Er zijn namelijk een aantal tips waardoor je voortaan áltijd zelfverzekerd op de foto staat. 

Ben je benieuwd naar deze tips? Goed nieuws! In dit artikel vertellen we je alles over zelfverzekerd op de foto staan en hoe je dit kunt bereiken. Foto's maken was nog nooit zo leuk! 

 

Tip #1 - Wat zijn je ‘goede’ kanten?

Misschien is dit bij jou niet het geval, maar de meeste mensen hebben een asymmetrisch gezicht. Wat dit inhoudt? Eigenlijk betekent dit dat beide zijden van je gezicht net even wat anders zijn. Je rechteroog kan bijvoorbeeld wat groter zijn dan je linkeroog en wenkbrauwen kunnen nog weleens verschillen qua vorm. Het komt dan ook bijna niet voor dat beide gezichtshelften identiek zijn aan elkaar. Wist je dat het op een foto meer opvalt dan in het echt? Het is dus wel zo makkelijk om te weten wat jouw ‘goede’ kant is. Eigenlijk dus de kant van je gezicht die jij het mooiste vindt. Heb je geen idee wat je ‘betere’ kant is? Dan kun je natuurlijk ook afwisselen om erachter te komen welke kant het meest fotogeniek is.

Tip #2 - Borst vooruit, kin naar boven

Om zelfverzekerd op de foto te kunnen staan, dien je ook iets te doen aan je houding. Je hoort het vaak, maar borst naar voren en kin een tikkeltje naar boven helpt echt. Je krijgt hierdoor een zelfverzekerde en open houding, wat alleen maar meehelpt voor het resultaat van de foto. Ben je inmiddels tevreden met je ‘poseerkunsten’, maar weet je niet zo goed hoe je moet lachen? Het kan helpen om te denken aan iemand waar je veel van houdt of een leuke herinnering. Hierdoor lach je niet alleen met je mond, maar ook met je ogen. Je straalt echt. Hoe mooi is het om dit later terug te zien op een foto? 

Tip #3 - Positie van camera nooit lager dan ooghoogte

En dan de positie van de camera. Ook zoiets waar je echt rekening mee moet houden als je zelfverzekerd op de foto wilt staan. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld dat de camera altijd op de juiste hoogte moet staan. Wat die hoogte is? Eigenlijk moet de camera minimaal op ooghoogte staan en het liefst nog een klein stukje daarboven. Je kunt een foto namelijk beter iets te hoog maken, dan te laag. Het resultaat van een te lage foto is bijvoorbeeld een onderkin en goed zichtbare neusgaten. Ja, iets wat je liever niet op de foto zet als je zelfverzekerd wilt overkomen.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top