Beauty

5 geheimen waarbij zelfverzekerde vrouwen zweren

We hebben zo allemaal wel eens die momenten dat we ons wat minder zelfverzekerd voelen, vooral tijdens belangrijke momenten zoals een sollicitatiegesprek of een eerste date. Maar meestal kost het niet meer dan een goede houding en sociale lichaamstaal om zelfverzekerd over te komen en voor een goede eerste indruk te zorgen. 

Om de volgende keer vol zelfvertrouwen over te komen als je bijvoorbeeld iemand voor het eerst gaat ontmoeten, zijn hier wat tips waar mensen die sterk in hun schoenen staan bij zweren. Een extra tip: als je iemand ontmoet die heel zelfbewust overkomt, kijk dan eens naar de manier hoe ze staan en bewegen en onthoud deze! Want ook Beyoncé is heus niet altijd zo zelfverzekerd als ze overkomt!

Lach
Als eerste: lach. En niet alleen met je mond, maar ook met je ogen. We hebben het werkwoord “smize” allemaal geleerd van Tyra Banks tijdens America’s Next Top Model, toch? Smile with your eyes! Een neppe lach is snel te herkennen, daarom is het belangrijk om niet alleen met je mondhoeken maar ook met je ogen te lachen. Als je bijvoorbeeld op een feestje bent waar je niemand kent, laat je de volgende keer een mooie glimlach zien als je op mensen afstapt. Dit laat je ook meteen een stuk vriendelijker overkomen. 

Gebruik een stevige handdruk
Een stevige handdruk is het universele gebaar van zelfverzekerdheid. Daarnaast wordt niemand warm vanbinnen van een slap handje, dit komt dan ook vaak ongeïnteresseerd over. Of je nou een beetje zelfverzekerd bent of totaal niet, een stevige handdruk zal altijd krachtig overkomen, zolang je er maar voor zorgt dat je iemands hand niet helemaal fijn knijpt. 

Friemel niet
Hierbij kan je denken aan met je vinger rondjes draaien rond een pluk haar, snel met je voeten trillen of met je vingers tikken. Dit zijn allemaal dingen die kunnen overkomen als verveling, frustratie of paniek. Als iemand heel erg zit te friemelen geeft dat erg de indruk dat deze persoon niet zeker is van zichzelf. Probeer daarom altijd rustig te doen en stil te staan. Houd bijvoorbeeld je handen op je schoot of laat je voeten stevig op de grond staan. 

Hou je voeten recht
En daarmee bedoelen we dat je je voeten niet naar een hele andere kant moet laten wijzen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Wijs in plaats daarvan met je tenen naar de persoon met wie je praat. Dit komt geïnteresseerder over dan als je bijvoorbeeld met je voeten richting de deur wijst, dit geeft namelijk indirect het gevoel alsof je ook echt naar de deur wilt. Door je voeten naar de persoon in kwestie te wijzen kom je open, sociaal en vriendelijker over. 

Houding
En last but not least is je houding ook super belangrijk, veel mensen onderschatten dit helaas. Hou je schouders recht en je borst vooruit. Je ziet er meteen een stuk zekerder uit van jezelf als je goed rechtop staat. Een onderuitgezakte houding komt ongeïnteresseerd over en ziet er bovendien niet leuk uit. Een goede houding laat ook zien dat je trots op jezelf bent en niet bang bent om je mening te uiten. 

Beelde: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top