Lichaamsverzorging

5 tips om strawberry legs te behandelen en voorkomen

5 tips om strawberry legs te behandelen en voorkomen

Wij vrouwen weten als geen ander welk effect de zomer op onze beauty-routine heeft. Niet alleen is het van groot belang dat we ons goed insmeren (!) maar ook onze harige beentjes mogen tijdens de zomer wel wat meer aandacht krijgen. Helaas gaat dat niet altijd zoals we willen en kunnen we last krijgen van rode of bruine spikkels a.k.a strawberry legs. Benieuwd hoe je daarvan afkomt? Lees snel verder!

Voordat je helemaal zin krijgt in aardbeien is het goed om te weten dat we het niet over fruit hebben. Met strawberry legs bedoelen we namelijk de rode of bruine puntjes die op je benen te zien zijn, die je zou kunnen vergelijken met de puntjes van een aarbei. Aha, vandaar dus! De puntjes die je ziet zijn zichtbare haarfollikels oftewel de zakjes waar de haren in gevormd worden. Jouw DNA bepaald hoe zichtbaar de haarfollikels zijn aan het huidoppervlak, je kunt er dus niet altijd wat aan doen. Maar geen zorgen, wij hebben vijf tips gevonden waardoor ook jij spikkelloze benen kan krijgen. Show those legs honey!

1. Warming up

Niet alleen bij sporten is het belangrijk om een warming up te doen! Neem daarom de tijd als je gaat scheren en laat je benen even wennen aan het warme water. Door de huid een tijdje bloot te stellen aan het warme water worden de stugge beenharen verweekt. Zo scheer je ze makkelijker af en zullen je benen minder geïrriteerd zijn. 

2. Scrub till you drop

Scrubben is niet belangrijk voor het voorkomen van ingegroeide haren maar ook van je strawberry legs. Dit zorgt er namelijk voor dat verstopte haartjes loskomen waardoor je benen veel gladder worden! Daarnaast verwijdert het ook dode huidschilfers en vuil in de haarfollikels. Scrubben, ook wel exfoliëren genoemd, word minimaal twee keer per week aangeraden. Maar let op, te vaak scrubben is niet goed voor de huid!

3. Scheerschuim

Een geïrriteerde huid kan komen doordat je benen te stroef zijn en je scheermes aan de haarfollikels trekt. Om dit te behandelen is het van belang dat je scheert met een scheerschuim of scheerbalm. Dit legt een verzorgende laag tussen het scheermes en de huid en je zult dus minder snel spikkels krijgen. Een goedkope oplossing is het gebruiken van crèmespoeling als scheerschuim. 

4. Scheermes

De kwaliteit van je scheermes is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar ook om irritatie te voorkomen. Vervang daarom op tijd je scheermesje en bewaar het op een droge plek. Zo roesten de mesjes minder snel en blijven ze scherp genoeg om over jou delicate huid te glijden.

5. Nabehandeling

De nabehandeling van je benen is de laatste stap voor egale en gladde benen. Dep de benen droog met een handdoek en probeer wrijven te vermijden. Smeer na het afdrogen een kalmerende en/of verzachtende gel of crème op je benen om de huid te verzorgen. Ook een natuurlijke lichaamsolie werkt erg goed en kan nooit kwaad. Zo zijn je benen niet alleen haarloos en zonder spikkels, maar ook nog eens mega zacht! En dat willen we toch girls?

Lees ook: Met deze tip zorg je ervoor dat je benen niet tegen elkaar gaan schuren door de hitte

Beeld: istock
Deel dit artikel
Back to top