Haarverzorging

Zo steil jij je haren zonder hitte

Zo steil jij je haren zonder hitte

We gebruiken liever geen hitte om onze haren te stylen omdat het onze mooie lokken beschadigd. Toch vinden we het af en toe fijn om onze manen te krullen of steil te maken. Er bestaan veel methodes om onze haren te krullen zonder hitte, maar hoe zit het eigenlijk met het steil maken van onze lokken? Daar is gelukkig ook een techniek voor!

Wij leggen uit wat je nodig hebt en welke stappen jij kan toepassen om steil haar te creëren zonder hitte.

Haar steilen zonder hitte: benodigdheden

- Elastiek
- Kam met fijne tanden
- Haarborstel
- Schuifspeldjes
- Sjaal of slaapmuts

Stap 1: Was je haar

Om ervoor te zorgen dat jouw haar steil wordt zonder hitte, is het belangrijk dat je deze methode toepast op nat haar. Borstel je haren voor dat je gaat douchen en was je haar met shampoo en conditioner. Kam je haren nogmaals wanneer jij onder de douche vandaan komt en zorg ervoor dat je haar klit vrij is.

Stap 2: Maak een strakke knot

We beginnen met het steil maken van jouw roots door je haar naar achteren te kammen en het stevig vast te maken in een lage knot. Zorg ervoor dat jij jouw haren zo strak mogelijk naar achteren trekt en dat je het goed vast maakt met een haarelastiek. Gebruik een kam met fijne tanden om ervoor te zorgen dat jij al jouw lokken zo recht mogelijk trekt. Laat jouw roots één uur drogen aan de lucht. De rest van jouw haren zijn als het goed is nog vochtig genoeg voor de volgende stap dankzij het dragen van een knotje.

Stap 3: De rest van het haar steilen

Maak je haren los. Als je de vorige stap goed hebt toegepast, is jouw haar nu aan de bovenkant steil. Maak je geen zorgen als het niet gelijk perfect is, hoe vaker je het doet, hoe handiger dat jij erin wordt. Nu zijn de rest van jouw lokken aan de beurt. Pak een haarlok en zorg dat jouw haren vochtig genoeg zijn. Spray het eventueel extra nat met water als dat nodig is. Gebruik de kam met fijne tanden om jouw haar zo recht mogelijk te maken en wikkel jouw haarlok om je hoofd heen alsof het een haarband is. Maak je haar zo plat en glad mogelijk met de kam en zet het strak vast met één of meerdere schuifspeldjes. Pak nu een haarlok van de andere kant en herhaal de stappen totdat al jouw haren strak om jouw hoofd gewikkeld zit als een turban.

Stap 4: Haar laten drogen

Wikkel een sjaal om je hoofd heen of draag een slaapmuts wanneer je gaat slapen zodat alles op zijn plek blijft zitten. Laat jouw haren ‘s nachts drogen wanneer je slaapt of laat het minimaal vijf uur zitten zodat het goed kan drogen. Maak je haren pas los wanneer jij zeker weet dat het goed droog is. Tada! Je haar is nu steil zonder dat jij hitte hebt hoeven gebruiken. Is het nog niet helemaal perfect? Blijf oefenen en pas de methode aan door jouw haar te verdelen in kleinere lokken, door meer schuifspeldjes te gebruiken of door jouw haar nog strakker te trekken.

Beeld: Photo by Tamara Bellis on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top