Interior

5 x planten voor in je interieur die je overal gaat zien in 2022

5 x planten voor in je interieur die je overal gaat zien in 2022

Je hebt misschien al een plantenbak buiten, maar planten horen natuurlijk ook in je interieur. Ook in 2022 zien we dat planten in huis een trend blijven en mag je urban jungle dus gewoon blijven. Nog wat inspiratie nodig voor planten in huis? Dit zijn 5 planten voor je interieur die je overal gaat zien in 2022.

Planten in huis #1 - Varens

Zoals bij de modetrends voor 2022 de retroprints en jaren '90 looks terugkomen, zien we ook een terugkeer van een oude trend bij de plantentrends. De varens die onwijs populair waren in de jaren '70 zijn namelijk terug van weggeweest. Zet de varen in een mooie plantenbak in huis of op een plantentafel, want varens doen het extra goed als ze worden omringd door andere planten. Ook houden ze van veel vochtigheid, dus de varen kan ook prima in de badkamer. 

planten kopen, planten stekken, plantenbak, plantentafel
Blauwvaren stekjes 3 stuks incl. aardetabletten en kweekbakjes bij Bol.com

Planten in huis #2 - Ficus Umbellata

Ook helemaal on trend is de Ficus Umbellata, ook wel de Afrikaanse vijg genoemd. Een plant die niet zo moeilijk is om te verzorgen en er onwijs leuk uitziet met hartvormige bladeren. Zet een grote ficus in een mooie plantenbak in de hoek in de woonkamer of zet kleine ficusjes in je boekenkast. De plant heeft maar een beetje helder indirect licht nodig, waardoor je 'm zeker niet bij het raam hoeft te zetten. Hallo meer groen in je interieur!

plantenbak, planten bestellen, plantentafel

Afrikaanse vijg (Ficus umbellata) bij Intratuin.nl

Planten in huis #3 - De lepelplant

Nog zo'n makkelijke plant voor in huis is de lepelplant. Misschien ken je deze plant wel, met de grote groene bladeren en de witte bloemen in lepelvorm. Het enige wat handig is om te weten bij deze plant is dat je 'm het beste veel water kunt geven. Zorg dus voor een goede plantenbak die bij jouw interieur past. Oh en: zet de plant niet in de volle zon.

planten bestellen, plantenbak, plantentafel

ZynesFlora - Spathiphyllum – 2 Stuks bij Bol.com
 

Planten in huis #4 - Vleesetende planten

Say what? Ja, ook vleesetende planten gaan we zien in 2022. Geen plant voor de beginnende plantlady, maar meer als je al een eigen urban jungle hebt (en je planten in leven kunt houden!) Als je een nieuwe uitdaging wilt qua planten, is het dus een leuk idee om voor vleesetende planten te kiezen. Zet bijvoorbeeld een paar vleesetende planten op een plantentafel in je interieur als eye-catcher. Want die planten gaan zéker de show stelen.

vleesetende planten, plantentafel, plantenbak
Swampworld Vleesetende planten Mix - 5 stuks bij Bol.com
 

Planten in huis #5 - Roze planten

We houden van roze interieur accessoires en in 2022 mogen je planten ook een roze tint hebben. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige Philodendron Pink Princess Marble die je hieronder ziet. Ook kleine planten met een roze tint mogen je (digitale) winkelwagentje in. Perfect als je een warm interieur hebt of meer kleur wilt in huis. Met roze planten gaat dat zeker lukken. 

plantenbak, plantentafel, plantentrends, planten bestellen
Philodendron Pink Princess Marble bij Bol.com

 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top