Haarverzorging

Do's and don'ts voor droogshampoo

Do's and don'ts voor droogshampoo

Een bad hair day in combinatie met tijdsnood is niet altijd ideaal. Gelukkig bestaat droogshampoo. Daar komt natuurlijk wel iets meer bij kijken: dit handige goedje kun je namelijk gebruiken op verschillende manieren. Wat zijn de do's en don'ts?

Tegenwoordig is droogshampoo niet meer weg te denken. De spray heb je in allerlei formaten en kleuren. De manier hoe je het gebruikt, is ook van belang. Daarom hebben we de belangrijkste do’s en don’ts op een rijtje gezet.

Do’s

1. Spray de droogshampoo op je haarwortels en wacht ongeveer twee minuten. Vervolgens masseer je het in met je vingers. Op deze manier kan de overmatige olie op je hoofdhuid worden geabsorbeerd. Pak dus niet gelijk je borstel erbij. 

2. Kies de juiste droogshampoo voor jouw haar. De standaard droogshampoo werkt beter op een blonde haarkleur dan bruin. Op haren met een donkerdere tint zie je sneller een witte waas. Er zijn gelukkig veel getinte droogshampoo’s voor iedere haarkleur.

3. Spuit het product voor het slapengaan in je haar. Klinkt misschien gek, maar het werkt wel! Dit komt doordat de droogshampoo meer tijd heeft om de overtollig talg in je haar op te nemen. Plus, het scheelt je ook weer tijd voor de volgende ochtend. 

4. Experimenteer met diverse merken droogshampoos. Veel droogshampoo’s zijn toch best verschillend. Wie weet vind jij dé perfecte droogshampoo voor je haren.

5. Breng de droogshampoo aan op schoon, gewassen haar als je wat meer volume wilt. Het goedje is ook prima te gebruiken als stylingproduct. De droogshampoo geeft je haar namelijk extra grip.

Droogshampoo ritualen bijenkorf marrocanoil living proof

Van links naar rechts: Elixir Collection Refreshing Dry Shampoo - Bijenkorf Marroccanoil Dry Shampoo Dark Tones - Bijenkorf Living proof. Perfect Hair Day Dry shampoo - Bijenkorf

Don’ts 

1. Zorg dat de droogshampoo niet al te dicht tegen je hoofdhuid wordt aangebracht. Waarom niet? Als je het product te dichtbij aanbrengt, wordt het een natte boel. De droogshampoo verliest dan zijn werking. Probeer daarom 25 tot 30 centimeter afstand te houden als je het op je haar spuit.

2. Gebruik droogshampoo niet te veel dagen achter elkaar. Hierdoor kunnen je haarzakjes verstoppen en dit zal voor irritatie zorgen. 

3. Spuit het product niet alleen op de bovenkant van je haar. Je krijgt het beste resultaat als je je haar in laagjes verdeelt en onder elke pluk de aanzet sprayt. Zo spuit je namelijk niet alleen op je middenscheiding, maar komt het ook langs onderen op de wortels. Dit zorgt ervoor dat je meer volume krijgt. Ook neemt de droogshampoo meer olie op.

4. Probeer na het aanbrengen van droogshampoo niet te vaak aan je haren te zitten, anders wordt je haar alleen maar sneller vet.

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top