Lifestyle

Check je verzekeringen voor 2022

Check je verzekeringen voor 2022

Verzekeringen vergelijken is meestal niet iets waar je heel erg naar uitkijkt. Toch wordt aanbevolen om dit minimaal één keer per jaar te doen. Zeker bij grote veranderingen in het leven. Denk bijvoorbeeld aan de uitbouw van je woning, het toevoegen van een nieuw gezinslid of de aanschaf van een nieuwe auto.

Zelfs wanneer er geen grote veranderingen zullen plaatsvinden, blijft het belangrijk om je verzekeringen te checken. Nu 2021 ten einde loopt, is dit natuurlijk hét moment om hier even bij stil te staan. Gelukkig is het controleren van de verzekeringen tegenwoordig een eitje. Met behulp van slimme vergelijkingssites ben je in staat om een snelle keuze te maken. Op die manier bespaar je niet alleen veel tijd, maar – als je het goed doet – ook nog eens veel geld.

Benieuwd welke verzekeringen jij zeker moet checken voor het jaar ten einde loopt? We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Autoverzekering

Wil je in het nieuwe jaar ook een andere auto of motor kopen? Dan is een autoverzekering afsluiten natuurlijk de volgende stap. Toch kiezen veel mensen er voor om langere tijd bij dezelfde verzekeraar te blijven en zelfs dezelfde dekking te behouden. Je kunt echter veel geld besparen door verzekeraars te vergelijken én de juiste dekking te kiezen.

Wees je er van bewust dat je niet altijd een allrisk verzekering hoeft af te sluiten. Bij een al gebruikte auto volstaat een beperkte cascoverzekering vaak al. Wanneer je een zeer oude auto rijdt, is enkel een WA verzekering zelfs al voldoende.

Zelfs wanneer je geen andere auto of motor wilt kopen, is het goed om je huidige autoverzekering eens onder de loep te nemen. Wellicht is je voertuig nu al zo verouderd dat je van dekkingsgraad kunt veranderen en op die manier flink kunt besparen.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is vaak niet iets waar we veel aandacht aan besteden. Meestal kost dit immers niet meer dan een tientje per maand. Toch is het goed om na te gaan of jouw inboedelverzekering na enkele jaren nog wel volstaat. Een starter zal bijvoorbeeld doorgaans beginnen met een minder dure inboedel dan enkele jaren later. Als je nieuwe spullen hebt gekocht, is het dan ook goed om contact op te nemen met je verzekeraar of adviseur en indien nodig de dekking te verhogen.

Gezinsverzekeringen

Krijg je het komende jaar een kind of heb je een sterke kinderwens? Dan is het ook goed om de gezinsverzekeringen eens onder de loep te nemen. Denk hierbij vooral aan de zorgverzekering. Soms is het beter om voor een aanvullende verzekering te kiezen bij een zwangerschap, omdat je hierbij meer zaken vergoedt krijgt. Denk bijvoorbeeld aan kraamzorg, een gedeelte van een ziekenhuisbevalling, behandelingen van een osteopaat of lactatiedeskundige, enzovoorts. Zo kan je veel geld besparen. Pas ook je aansprakelijkheidsverzekering aan wanneer je het gezin (verder) uitbreidt!

Wist je dat je sowieso jaarlijks van zorgverzekeraar kunt wisselen? Bekijk daarom ieder jaar voor 1 januari of je huidige zorgverzekering nog volstaat en of je eventueel goedkoper uit kan zijn bij een andere verzekeraar.

Beeld: Photo by Sincerely Media on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top