Lifestyle

Deze 5 gewoontes kunnen zorgen voor een ongelukkige relatie

Deze 5 gewoontes kunnen zorgen voor een ongelukkige relatie

Ben je op zo'n punt aangekomen in de relatie dat je even in een 'sleur' zit of merk je dat er steeds meer irritaties ontstaan? Iedere relatie kent zo zijn hoogtepunten en dalen, maar uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat jullie elkaar gelukkig kunnen maken. 

Er zijn dan ook een aantal gewoontes die kunnen zorgen voor een ongelukkige relatie. Iets wat je niet wilt natuurlijk. Ben je benieuwd naar deze gewoontes? Lees dan zeker even verder!

Geen interesse tonen in werk en hobby’s

Als er iets is wat een relatie om zeep kan helpen, is het geen interesse tonen in elkaar. Het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal niets hebt met het werk van jouw wederhelft, maar een beetje interesse tonen kan geen kwaad. Uiteindelijk zitten jullie ’s avonds samen op de bank en dan kunnen die vijf minuutjes wel toch wel even gaan over het verloop van de dag. Een kleine moeite, toch?

Alleen maar kritiek leveren

Een klein klaagmomentje moet natuurlijk kunnen, zolang het maar niet de overhand neemt. Het is normaal dat je zo nu en dan een beetje geïrriteerd raakt. Zelfs om de kleinste dingen. Als dat glas voor de zoveelste keer buiten de vaatwasser staat in plaats van erin bijvoorbeeld. Ja, dit kan vervelend zijn. Maar streef ernaar om voornamelijk leuke momenten met elkaar te beleven. Niemand houdt van een negatieve sfeer.

Beloftes niet nakomen

Uhm, ja, dit kunnen jullie beter niet doen. Er is denk ik (bijna) niets vervelender dan beloftes niet nakomen. Of het nu gaat om een zakelijke afspraak of één met jouw partner, beloftes worden gemaakt om ze ook echt na te komen. Wat er gebeurt als je dit niet doet? Dan verdwijnt het vertrouwen - voor een korte tijd of zelfs wat langer. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer iets vergeet, maar zorg ervoor dat je de beloftes uiteindelijk wel waarmaakt.

Geen 'eigen' leven hebben

Dit klinkt misschien een beetje vaag maar met 'eigen' leven bedoelen we het hebben van eigen vrienden, eigen hobby's, een eigen baan en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit zorgt ervoor dat je ook zelfstandig de boel kunt runnen en dat je niet alleen maar op elkaar aangewezen bent. Wist je dat het heel gezond is om een eigen leven te hebben? Door dingen samen én alleen te doen, zal je merken dat je de momenten waarop jullie bij elkaar zijn meer gaat waarderen. 

Telefoon controleren

Oei, ooit van 'red flags' gehoord? Nou, dit is zo eentje. Zodra je de telefoon van jouw partner gaat controleren, is dat eigenlijk een teken van gebrek aan vertrouwen. Heb je sterk de behoefte om dit te doen? Probeer bij jezelf na te gaan waarom je de telefoon van jouw wederhelft wilt controleren. Zijn er in het verleden bijvoorbeeld dingen gebeurd? Relativeren kan helpen om alles even op een rijtje te krijgen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top