Lifestyle

Hoe fysieke aantrekkingskracht kan veranderen door jouw gevoelens

Hoe fysieke aantrekkingskracht kan veranderen door jouw gevoelens

Liefde op het eerste gezicht of lust? We weten vaak binnen een aantal seconden wanneer we iemand fysiek aantrekkelijk vinden. Het is voor velen de reden waarom ze een potentiële partner of hook-up uitkiezen. Het is normaal dat we als allereerste kijken naar hoe iemand eruitziet wanneer we op zoek zijn naar een lover, en dit is niet per se slecht.

Onze verlangen groeit op basis van de aanvankelijke aantrekkingskracht die we ervaren. Iedereen die wil samenzijn met iemand die hij of zij begeerlijk vindt en wat aantrekkelijk is, verschilt per persoon. Of is dat toch anders? Aantrekkingskracht kan zich met de tijd ontwikkelen of juist verzwakken.

Niet echt jouw type

Je leert iemand kennen die jou in eerste instantie niet eens opvalt. De tijd gaat voorbij en jullie zien elkaar vaker, bijvoorbeeld op het werk of binnen een vriendengroep. De manier waarop hij of zij zich draagt, hoe hij naar je kijkt en de dingen die hij tegen je zegt, wekken interesse bij je op. Deze nieuwe persoon in jouw leven vraagt je mee op date, maar hij of zij is niet echt jouw type. Toch besluit je hem of haar een kans te geven en spreken jullie met elkaar af. Hij of zij is aardig, lief en jullie hebben dingen met elkaar gemeen. Hij of zij laat van zich horen na de date, eigenlijk doet deze persoon al de juiste dingen. Je gaat nog een keer op date en geleidelijk ontwikkel jij gevoelens en voel jij je aangetrokken tot hem of haar.

Naarmate we ouder en volwassener worden, weten we beter wat we echt willen. Wil je iemand waarmee je intiem bent alleen maar omdat hij of zij super fysiek aantrekkelijk is? Of wil je de full package, iemand bij wie de aantrekkingskracht voortkomt uit hoe hij of zij je behandelt, van wie jij je handen niet af kan houden én iemand die echt om jou geeft en een toekomst met jou samen wil? Het antwoord lijkt mij duidelijk!

Vallen als een blok

Je spendeert tijd met iemand die jij buitengewoon aantrekkelijk vindt, zó knap dat jouw onderbuikgevoel al zegt dat het - of letterlijk hij of zij -  te mooi is om waar te zijn. Jullie spreken een paar keer af om 's avonds laat met elkaar te chillen, omdat een echte date waarschijnlijk te veel commitment is. Jullie hebben seks met elkaar, je krijgt gevoelens  - ook al heb jij tegen jezelf beweerd dat het alleen maar een hook-up is - en dan word je geghost. Jij bedenkt smoesjes voor zijn  gedrag en de alarmbellen zijn niet gaan rinkelen omdat je hem zo'n stuk vindt en de seks is natuurlijk amazing. Jij bent als een blok voor hem of haar gevallen, maar jij weet heus wel hoe het zit. Je wordt wakker geschud en hij of zij gaat jouw grens over. Ineens kijk je op een andere manier naar deze persoon en wordt hij of zij steeds minder aantrekkelijk. Je gaat nadenken over wat er is gebeurd en je hebt ineens door dat niet alles helemaal oké was. Ineens gaat er een knop bij je om en vind je hem of haar niet zo leuk zoals op de eerste date. Jouw onderbuikgevoel klopte. Wanneer jou dit overkomt, is het beste advies moeilijk, maar toch werkt het: leid jezelf af en denk niet meer aan hem of haar. Je gaat veel zelfbeheersing nodig hebben, maar kies voor jezelf! Jij verdient het complete plaatje.

Beeld: Photo by Hendo Wang on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top