Interior

Slaapkamer rustgevend inrichten? Dat doe je zo!

Slaapkamer rustgevend inrichten? Dat doe je zo!

Heb jij ook zo’n zin om je slaapkamer helemaal te veranderen? Dé plek waar je na een lange werkdag gaat relaxen, moet natuurlijk ook een rustgevende uitstraling hebben. Wist je dat meubels, kleuren en accessoires jouw nachtrust kunnen beïnvloeden?

Het is dus erg belangrijk dat je een gevoel van rust ervaart zodra jij de kamer binnenkomt. In dit artikel leggen wij uit hoe je een slaapkamer rustgevend kunt inrichten!

 

Geen televisie in de slaapkamer

Om helemaal tot rust te komen, is het belangrijk dat je zo min mogelijk prikkels van buitenaf tot je krijgt. Het allerbeste is dan ook om geen tv op je slaapkamer te hebben. Waar je deze dan het beste kunt plaatsen? In de woonkamer! Binge je favoriete serie nog even na het eten op de bank en ga vervolgens in alle rust naar bed. Het is misschien even wennen, maar je zal jezelf dankbaar zijn.

Vermijd deze kleuren

Een rustgevende kamer moet een vrolijke en ‘optimistische’ uitstraling hebben. De kleuren paars, grijs en bruin kun je dan ook beter achterwege laten. Dit is vooral omdat ze een somber en soms zelfs deprimerend effect met zich meebrengen. Iets wat je absoluut niet wilt in jouw slaapkamer. We hebben het dan wel over de donkerste varianten van bovenstaande kleuren. Een lichtbruine of lichtgrijze kleur kan prima! Je ziet de kleur nude natuurlijk niet voor niets veel voorbijkomen!

Plaats je bed zo

En dan de plaatsing van het belangrijkste item: jouw bed. Zet dit meubelstuk zo neer dat je áltijd zicht hebt op de deur. Dit heeft dan weer te maken met een stukje veiligheid. Door je bed zo neer te zetten, heb je altijd zicht op de ingang van de kamer. Heb je niet de mogelijkheid om het bed op deze manier te plaatsen door bijvoorbeeld de grootte? Dan kun je op verschillende plekken in de kamer gaan staan, om vervolgens te kijken waar jij jezelf het meest op je gemak voelt.

De juiste materialen kiezen 

Naast het kiezen van de juiste kleuren, is het materiaal ook wel een punt waar je rekening mee moet houden. Zeker als je een rustgevende uitstraling wilt geven aan jouw slaapkamer. Van metaal worden we bijvoorbeeld een beetje onrustig. Dit materiaal kan namelijk koud en hard overkomen. Houd hier dus rekening mee bij het inrichten van jouw slaapkamer. Hout is bijvoorbeeld een goede optie! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top