Interior

5 x de allermooiste slaapkamers + de tips om die van jou net zo fantastisch te maken

5 x de allermooiste slaapkamers + de tips om die van jou net zo fantastisch te maken

Soms wordt het onderschat maar de slaapkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Als jij je er niet prettig voelt, dan is de kans groot dat je een slechte nachtrust hebt met alle gevolgen van dien. Niet tevreden met je slaapkamer? Dan wordt het hoog tijd om deze eens even goed aan te pakken.

Een goede basis is super belangrijk dus allereerst is het noodzakelijk om alle troep even op te ruimen. Kleding in de kast, rommel wat weg kan dat doe je weg en maak de boel meteen even goed schoon. Zo, nu heb je goed zicht op de volledige ruimte en kun je gaan bedenken wat het nou eigenlijk is wat je wilt. Rust is noodzakelijk maar met wat sfeerelementen kun je een fijne kamer creëren zonder dat deze kil aanvoelt.

Trucs om een knusse ruimte te maken, zijn onder andere het gebruik maken van natuurlijke materialen en rijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdbord dat bekleed is met fluweel of fluwelen gordijnen en een wand die voorzien is van houten latjes. Hang een grote maar luchtig aandoende lamp op het plafond en je hebt een statement piece te pakken. Plaats op het bed wat extra kussentjes om het nog meer cosy aan te kleden. 

Hieronder vind je vijf tips om van jouw slaapkamer een pareltje te maken!

1. Giga lamp

Deze grote lamp aan het plafond ziet er indrukwekkend uit en toevallig is dit exemplaar eentje die je veelvuldig terugziet komen in interieurs op dit moment. Waarom? Het is een statement piece van een designmerk maar wél een lamp die een fijn prijskaartje heeft. De kap is verkrijgbaar in verschillende formaten (50 cm, 60 cm en 80 cm in doorsnede) en de prijs loopt uiteen van 25 tot 49 euro. Ondanks dat je dan nog het snoer moet regelen - dat zo rond een tientje zal kosten - is dat natuurlijk een heel fijn bedrag! Als je even de ruimte hebt, zou ik trouwens voor het grootste exemplaar gaan. 


HAY Rice Paper Shade Lampenkap Ø 80 cm bij Fonq.nl

2. Fluweel

Bij deze slaapkamer is gebruik gemaakt van lekker veel fluweel. Zowel de gordijnen, als het hoofdbord als het nachtlampje zijn gemaakt van de stof. Let er wel op dat het niet te veel wordt en dat je het balanceert door gebruik te maken van andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout (zoals bij de lijsten van de posters) en de lamp die gemaakt is van rijstpapier zoals het exemplaar hier boven. Het dekbed is voorzien van een overtrek van Crisp Sheets die een lekker 'knisperende' structuur heeft als tegenhanger van het zachte fluweel. Je zou het fluweel ook in de ruimte kunnen verwerken door gebruik te maken van fluwelen kussentjes. 


Fluwelen kussenhoes bij Hm.com

3. Accessoires accessoires accessoires

Gezelligheid creëer je natuurlijk ook door verstandig (dat wel, het moet niet te veel worden) gebruik te maken van accessoires. Zorg dat er één lijn in zit en het liefst ook iets met 'persoonlijkheid' terug komt. Denk hierbij aan souvenirs van een reis, erfstukken en foto's. Verder kan een vaasje met een gezellig takje of droogbloemen nooit kwaad. 


HKliving Retro Vaas Lava Brown bij Fonq.nl

4. Knap kastje

Zelfs in de meest kleine kamer kun je vaak een knap kastje kwijt. Dit is niet alleen super functioneel maar dient ook als sfeermaker én als een plek waar je mooie items op kan plaatsen om nog meer persoonlijkheid te creëren. De kast op de foto hieronder is de razend populaire Stockholm 2017 van IKEA maar deze is enkel nog op Marktplaats te verkrijgen. Onze tip? Speur - naast Marktplaats natuurlijk - bij kringloopwinkels naar een mooie kast (die van mij heb ik daar gescoord voor 50 euro) of ga eens op de dag dat het grofvuil op straat wordt gezet neuzen langs de weg. Klinkt vies maar mensen gooien echt de meest waanzinnige pareltjes weg. Kijk vooral in chique buurten (Oud-Zuid in Amsterdam bijvoorbeeld) of op plekken waar veel oude mensen wonen. 


Furnified Opbergkast Comino Zwart Naturel Rotan bij Fonq.nl

5. Houten 'latjes' tegen de wand

De Japandi stijl is op dit moment super populair en de volgende trend - die trouwens echt wel een blijvertje is - lijkt daarop geïnspireerd. Je ziet namelijk steeds meer 'latjes' tegen de muur in allerlei ruimtes. In de slaapkamer kan dit voor een goede sfeer zorgen én daarnaast is het akoestisch ook heel fijn. 


Wood Upp Akupanel bij Woodupp.nl

Beeld: Michelle Helmigh
Deel dit artikel
Back to top