Lifestyle

4 manieren om jezelf even goed in de watten te leggen in november

4 manieren om jezelf even goed in de watten te leggen in november

You deserve a break! Of om even in de watten gelegd te worden en dat mag je best zelf doen. Met een dekentje op de bank, een kop thee of chocolademelk in je hand en snacks binnen handbereik een filmpje kijken, is natuurlijk altijd goed maar soms mag je best wat meer uitpakken.

Wij hebben daarom vijf tips verzameld om jezelf even goed te verwennen. Als je goed voor jezelf zorgt, ben je immers beter in staat om goed te presteren én er voor anderen te zijn. En laat je daar net ook weer zelf gelukkiger van worden. 

Dit zijn vier leuke dingen om in november voor jezelf te doen!

1. LEGO voor volwassenen

LEGO deed onderzoek bij Nederlanders naar hun vrijetijdsbesteding en ontdekte dat wij vinden dat we te weinig ontspannen. Zeker sinds corona ervaren we veel stress en voelen we ons schuldig als we niet constant bereikbaar zijn. Dat wil je niet natuurlijk! Ontspanning is belangrijk en één manier om dit te doen, is lekker met LEGO aan de slag te gaan. Ik heb een zoontje van vier jaar die dol is op LEGO en sinds hij lekker aan het spelen is ermee, heb ik ook ontdekt hoe ontspannend LEGO is. Die sets voor kinderen zijn leuk om in elkaar te zetten maar wist je ook al dat LEGO speciale producten heeft voor volwassenen? Zo kun je een boeket van bloemen maken van LEGO, een heuse Adidas sneaker maar er is ook bijvoorbeeld een 'landmark set' van Tokyo en allerlei soorten auto's. Zie het als puzzelen met een extra dimensie! 


LEGO Creator Expert Bloemenboeket - 10280 bij Bol.com


LEGO Adidas Originals Superstar - 10282 bij Bol.com

2. Lekker gaan bewegen

Een ander merk dat onderzoek deed naar hoe mensen zich beter in hun vel kunnen voelen na een heftige coronatijd en veel thuiswerken, is ASICS. Zij concludeerden dat de helft van de werkende Nederlanders meer gestresst is dan ooit en iets meer dan 50 procent minder is gaan bewegen. Dat is natuurlijk niet goed! ASICS creëerde daarom een speciaal acht weken durend programma genaamd ASICS Movement for Mind. Hiervoor moesten mensen twee keer per week 30 minuten wandelen of hardlopen onder begeleiding van speciale audio. Het resultaat? Niet alleen de algehele mentale wellbeing werd verbeterd, ook hadden de deelnemers minder last van angstgevoelens. Daarnaast werd er niet alleen meer bewogen dankzij die twee halve uurtjes in de week, ook werd de dagelijkse hoeveelheid stappen verhoogd én werd er minder gezeten. Bewegen is dus absoluut onderdeel van je goed voelen en hoewel het vooraf soms een 'heftige opgave' lijkt, ben je tijdens het proces én naderhand trots op jezelf. Laten we daarom proberen om in november meer te gaan bewegen en het ASICS Movement for Mind programma - dat nu voor iedereen beschikbaar is - gaat je daar zeker mee helpen. 


Asics Gel 1130 bij Footlocker.nl

3. Verwen jezelf met heerlijke bodyproducten

Eén manier waarop ik altijd een beetje extra liefde aan mezelf geef, is met behulp van fijne bodyproducten die goed voor mijn huid zorgen én lekker ruiken. Twee van mijn favoriete merken daarvoor zijn Molton Brown en Weleda.

Voor de kerst heeft het Engelse merk Molton Brown een heerlijke nieuwe lijn genaamd Jubilant Pine & Patchouli gemaakt. De geur opent met frisse den (pine), kruidige kaneel en knisperende accenten van jeneverbes. Zoete, weelderige rode vruchten ontvouwen zich in het hart, omhuld door verfijnde noten van suède. Romige vanille en muskus vormen een verzachtende basis, verdiept door rijke patchoeli. Wat mij betreft een heerlijke geur om je voor te bereiden op de kerst maar zeker om daarna nog steeds te gebruiken! In deze geurlijn van Molton Brown zit onder andere een body lotion en bath & shower gel maar je kan ook een eau de toilette ervan kopen. Eén ding is zeker - ik ben een trouwe fan van Molton Brown - je huid is niet alleen super zacht na het gebruiken van deze producten maar de heerlijke geur draag je ook nog een tijdje met je mee. 

Een klassieker op het gebied van bodycare is wat mij betreft Weleda: kwaliteit, goed betaalbaar en het ruikt ook nog eens altijd lekker. Eén van mijn favoriete lijnen - zeker nu het steeds kouder wordt buiten - is de Skin Food collectie. De 'Voedende alles-in-één creme voor gezicht en lichaam' doet wonderen voor die écht droge plekken, zoals je handen (die knokkels!). De Body Lotion is ideaal om een droge huid op bijvoorbeeld je scheenbenen te voorkomen, iets waar ik vaak last van heb in de winter als ik mijn benen niet goed insmeer. Tot rust komen - iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken - doe je met de producten van Weleda waar lavendel in is verwerkt. De Relax Comforting Creamy Body Wash met lavendel, bergamot en vetiver is heerlijk net zoals de ontspannende body olie met lavendel. Heb je een echt droge huid op je gezicht? Wees dan niet bang om eens een olie te gebruiken. Weleda heeft een hele fijne Verzachtende Gezichtsolie met amandel

4. Heb seks met jezelf

There, I said it! Er zijn mensen die elke dag masturberen en er zijn mensen die het nooit doen. Soms vergeet je de optie en dat is zonde want als iéts een ultiem me-momentje is om self love en liefde voor je lichaam te tonen, dan is dat het wel. Een goede seksuele relatie met jezelf is misschien nog wel belangrijker dan dit hebben met je partner. Als je weet wat jij fijn vindt, kan je immers je lover daarbij helpen. LELO - een merk dat bekend staat als de maker van de meest fantastische en mooie sex toys - wil je graag helpen om je lichaam te aanbidden en te koesteren. Nieuw in hun collectie is onder andere de INA Wave 2. Dit is een upgrade van de bekende rabbit vibrator en is uitgerust met WaveMotion. Deze technologie maakt dat je kan genieten van vaginale én g-spot stimulatie, door de perfecte 'kom-hier-beweging' die het speeltje maakt. En dit allemaal terwijl de externe punt van de vibrator je clitoris stimuleert en je binnen no-time helpt genieten van een mind-blowing gemengd orgasme. De INA Wave 2 heeft 12 standen, is verkrijgbaar in drie kleuren (blauw, roze en paars) en heeft een prijskaartje van 199 euro. Kost wat maar dat heb je ook écht wat - onder andere te koop bij Bol.com

Beeld: Photo by bruce mars on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top