Beauty

Dit is de nieuwe smaak van Tony's Chocolonely's estafettereep en het water loopt ons in de mond

Lekkere trek of niet, bij het zien van een Tony's Chocolonely reep krijgen wij spontaan water in de mond. Ieder half jaar lanceert het merk een nieuwe zogenaamde estafettereep die voor de komende zes maanden exclusief verkrijgbaar is bij de TC-store en Albert Heijn.

En nu is het weer zover! Het afgelopen halfjaar kon je tijdelijk Wit Kokos Ananas shoppen bij de bovengenoemde winkels en die smaak geeft nu het stokje door aan, tromgeroffel: Melk Amandel Kletskop. Mmmmm, dat klinkt super goed!

Het bekende koekje dat verwerkt is in de nieuwe Tony's reep wordt tegenwoordig gemaakt met pinda's maar wist je dat dit oorspronkelijk anders was? In de 17e eeuw werden kletskoppen gebakken in Leiden, waar ze razend populair waren, en toentertijd werd daar de amandel voor gebruikt.

Toen er oorlog uitbrak, werden amandelen schaars dus kozen bakkers ervoor het nootje te vervangen door pinda's of havermout. Tony's besloot dus weer terug te gaan naar de roots van het koekje en daar hebben wij helemaal geen bezwaar tegen! 


Beeld: Tony's Chocolonely

 

Deel dit artikel
Back to top