Interior

Dit zijn mijn 3 favoriete geurkaarsen voor dit najaar om in herfstsferen te komen

Dit zijn mijn 3 favoriete geurkaarsen voor dit najaar om in herfstsferen te komen

Hoewel ik het heerlijk vind om buiten te zijn, kan ik ook enorm genieten van thuis lekker cocoonen met een dekentje op de bank en een kopje thee in de hand. Kaarsje aan en ontspannen maar. 

Sinds jaar en dag heb ik een zwak voor geurkaarsen. Vaak maak ik een koppeling tussen een bepaalde geur en een bepaald moment en als je een goede of wat duurdere geurkaars aanschaft, dan ziet deze er ook nog mooi uit in jouw interieur. Tijdens het najaar gaat mijn voorkeur uit naar andere geuren dan tijdens de lente, net zoals bij parfums. Dit zijn mijn drie favorieten voor het najaar van 2020.

1. Woods van Byredo

Als het even droog is tijdens de herfst en de zon komt misschien zelfs wel tevoorschijn, dan is het heerlijk om een boswandeling te maken. Ik denk dat ze dat in gedachten hadden bij Byredo toen deze geur werd ontwikkeld. Woods doet, zoals de naam al laat vermoeden, denken aan bossen en dan met name tijdens het najaar. Dit komt door het hart van witte ceder, een boom uit de dennenfamilie met heerlijk geurend hout. Om de geur van de kaars lekker warm en een tikkeltje rokerig te maken, is er Toscaans leer toegevoegd. Verder vind je in de geurkaars het verslavende ambroxan, jasmijn en een beetje framboos. Voor mij is dit de ideale geurkaars voor de herfst omdat het heerlijk warm en tegelijkertijd kalmerend ruikt maar absoluut niet te zwaar is. Door het fraaie donkere glas met een minimalistisch wit label, staat de kaars super chic in je interieur. Byredo geurkaarsen shop je bij Skins.nl

2. Juniper Jazz van Molton Brown

Een andere hele fijne geurkaars voor dit najaar, is de nieuwe Juniper Jazz van Molton Brown. Deze kaars is onderdeel van de feestdagencollectie van Molton Brown maar kan wat mij betreft nu al lekker aangestoken worden. Inspiratie voor deze geurkaars is de cocktailcultuur tijdens het jazz-tijdperk in het Londen van de jaren '20. Gin speelde hierbij een grote rol en de basis van gin is natuurlijk jeneverbessen én dit is precies wat je ruikt in Juniper Jazz. Verder bestaat deze geurkaars uit metaalachtige noten, munt, iris, guaiac hout, sandelhout, musk en patchouli. Heerlijk fris en feestelijk als je het mij vraagt. De donkere houder van deze kaars is voorzien van een fraai glimmend Art Deco design. Geurkaarsen van Molton Brown shop je bij MoltonBrown.eu.

3. Ambre van Diptyque

De laatste favoriet van mijn geurkaarsen top drie voor het najaar van 2020 (welke overigens op willekeurige volgorde staat), is Ambre van Diptyque. Deze klassieke amberachtige kaars is heerlijk zacht en subtiel maar toch ook warm en lekker herfstig. Deze ideale combinatie wordt gevormd door de samenkomst van verschillende houtnoten, leer, vetiver (een soort gras), diverse krachtige specerijen, patchouli, anijs, wierook, cistus (een bloem) en tonkaboon. Als je amber lekker vindt ruiken, dan is dit de kaars die niet in jouw huis mag ontbreken. Het glas met het typische klassieke label van Diptyque, gebruik je nadat de kaars op is om bijvoorbeeld je mascara, eyeliner of andere make-up producten in te zetten. Geurkaarsen van Diptyque shop je onder andere bij Skins.nl.

Beeld: Trendalert
Deel dit artikel
Back to top