Interior

10 x decoratielessen om mee te nemen in jouw interieurkeuzes

10 x decoratielessen om mee te nemen in jouw interieurkeuzes

We maken allemaal nog weleens fouten in ons interieur. Dat is helemaal niet erg, maar het is belangrijk dat we blijven reflecteren en leren van onze misstappen. Zonder grappen, je interieur is natuurlijk heel persoonlijk en groeit met je mee - toch zijn tips altijd welkom.

Daarom zijn er een aantal decoratielessen die ik de afgelopen jaren geleerd heb en die deel ik maar al te graag met jullie.

1. Laat nooit al je muren wit, maar probeer er juist – al is het maar op één muur - een leuk kleurtje op te doen. Het kost niet zoveel geld en het levert meteen veel sfeer op. Daarnaast kun jij jouw muren ook als extra opslagruimte gebruiken!

2. Stop met het kopen van koffiemokken, je hebt er echt niet nog meer nodig!

3. Kies één of twee focuskleuren en kies daarbij een paar accentkleuren wanneer jij je huis een geheel wil laten lijken.

4. Aan de andere kant: durf risico’s in je interieur te nemen want het is zo weer terug veranderd.

5. Investeer in grote items (bank, bed, enzovoorts) en bezuinig op je accessoires. Kringloopwinkels en Etsy zijn hier geweldig voor!

6. Klaar met je interieur? Ren niet meteen naar de winkel, maar begin te schuiven met je meubels. Je zult zien dat je al snel een nieuwe look en vibe creëert.

7. Probeer een keer een DIY-project uit (zoals de terracottavazen hieronder). Zo verander je een simpel item snel in een one-of-a-kind piece.

8. Je interieur hoeft niet in één keer klaar te zijn! Neem de tijd om de items waar je echt verliefd op bent te vinden. Compromissen stellen is vaak niet nodig als je maar geduld hebt.

9. Goede verlichting is super belangrijk. Denk verder dan alleen een plafondlamp en creëer door middel van licht verschillende knusse hoekjes. Tip: ga voor een dimbare lamp (bijvoorbeeld met Philips Hue) voor extra sfeer.

10. Voeg groen toe. Misschien ben jij wel niet zo’n plantenvriendin, maar het brengt leven in huis en ze staan altijd mooi.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top