Fashion

Dit zijn 15 fouten waarmee jij je kleding verpest

Dit zijn 15 fouten waarmee jij je kleding verpest

Kleding, je kunt er als vrouw niet genoeg van hebben. En hoe blij zijn wij soms (of eigenlijk best vaak) met onze nieuwe items? Die ene mooi blouse of die prachtige wollen trui. Maar ga jij altijd goed met je kleding om? Dit klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar is zeker niet zo voor de hand liggend als jij denkt. Ben je benieuwd hoe jij je pareltjes wel zou moeten verzorgen? Lees dan mee. 

Er zijn namelijk een aantal veelgemaakte fouten die wij allemaal maken, als het gaat om het 'verzorgen' van je kleding. Wij vertellen jou wat jij waarschijnlijk verkeerd doet en geven jou tips over hoe jij beter zorgt voor je kledingstukken, zodat jij er langer van kunt genieten. 

1. Verkeerde hangers

Hangers van ijzerdraad zijn niet gemaakt voor de wat zwaardere stoffen, en zorgen ervoor dat jouw mooie items hun oorspronkelijke model verliezen. Kies daarom voortaan hangers van bijvoorbeeld vilt, die laaten ook geen vouwen achter in de kleding. Deze hangers zijn ideaal voor blousjes van dunne, silky stoffen. 

2. Verkeerd ophangen 

Een andere veelgemaakte fout is: het ophangen van sweaters op de verkeerde manier. Als je truien namelijk op dezelfde manier als een T-shirt ophangt, dan verliest de kraag van de sweater zijn vorm. Het is daarom altijd beter om je truien op te vouwen en in je kast te leggen. Dit is vooral bij wollen truien erg belangrijk. 

3. Leren kleding vouwen 

Vouw jij je leren broeken altijd op? Oops, het is beter om hiermee te stoppen. Door middel van de vouw die je maakt, laat je rimpels in de broek achter. Aangezien je leren kleding niet kunt strijken, zijn deze rimpels lastig uit je kleding te halen. Het is daarom beter om je leren items op te hangen. 

4. Jeans wassen 

Er bestaat een grote kans dat jij je spijkerbroek op de verkeerde manier wast. De juiste manier is namelijk om de broek binnenstebuiten te doen en de knoop en/ofrits dicht te maken. Hierdoor blijven je broeken langer mooi.  

5. Te vaak in de droger 

Doe jij jouw kleding altijd in de droger na een wasbeurt? Stop hier dan meteen mee. De droger kan de stof van jouw kleding zwakker maken, waardoor deze sneller kapot gaat. Let ook altijd goed op of de kleding überhaupt wel in de droger mag. 

6. Vul je tassen op

Een ander mega belangrijk punt, wat vaak wordt vergeten, is het opvullen van je tassen. Zodra deze leeg zijn, kunnen zij namelijk hun vorm verliezen. Dit is natuurlijk erg zonde en niet de bedoeling; vul je tassen daarom altijd op. Je kunt hier bijvoorbeeld wat oude T-shirts of gewoon plastic tasjes voor gebruiken. 

7. Tassen ophangen 

Naast dat het belangrijk is om je tassen op te vullen, is het ook belangrijk om je tassen niet op te hangen. Dit zorgt er namelijk logischerwijs voor, dat de hengsels uitrekken en hierdoor sneller kapot zullen gaan. Leg je tassen, om dit te voorkomen, op een plank in je kast. 

8. Sieraden opbergen 

Hoe berg jij de sieraden op die je niet gebruikt? Het is het beste om je sieraden per stuk of met genoeg afstand van andere items in een bakje of mandje te bewaren. Als je ze ophangt dan kunnen ze namelijk heel snel in de klit gaan (mega irritant) waardoor ze sneller zullen afbreken. 

9. Schoenen opbergen

Bewaar jij je schoenen in een doos? Hier kun je ook maar beter mee stoppen. Zo kunnen jouw schoenen namelijk hun vorm verliezen. De beste manier om je schoenen te bewaren is op een plank. Hoge laarzen kun je net als tassen opvullen met oude t-shirts of plastic tassen.

10. Strijken  

Strijk jij al je kleding? Dit is ook niet super handig, je kunt sommige stoffen namelijk beter niet strijken, zoals dunnere materialen. Breng deze naar de stomerij of hang ze in een steamy badkamer als je doucht. 

11. Sportkleding 

Het is niet goed om jouw natte sportkleding na het sporten meteen in de wasmand te gooien. Je kunt het vast al raden: maar dat gaat nogal stinken. Hang ze daarom eerst even op om te laten drogen, en gooi ze daarna pas in de wasmand. 

12. Bikini's 

Doe jij je bikini's altijd in de wasmachine en droger? Als je wil dat ze een aantal jaren meegaan en mooi blijven kun je dit beter niet doen. De kleuren vervagen namelijk sneller en ze kunnen tevens krimpen. Was je bikini's daarom met de hand. Extra tip: haal de knoopjes uit je broekje en topje zodra het winter is. Op deze manier voorkom je dat de stof van je bikini uitlubbert. 

13. Bh's in de droger

Stop je bh's nooit in de droger. De hitte van de droger zorgt er namelijk voor dat het elastiek in je bh kapot gaat. De pasvorm wordt er ook absoluut niet beter van.

14. Bh's opbergen

Liggen al jouw bh's op een stapel in een la? Ook dit is niet goed. Hierdoor verliezen zij hun vorm. Leg de bh's daarom netjes achter elkaar en niet opgerold of in elkaar gevouwen. 

15. Te veel wasmiddel 

Last but not least, je gebruikt te veel wasmiddel. We snappen dat het mega lekker ruikt en fris is, maar je kunt ook overdrijven. Dit is namelijk niet goed voor je kleding. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er en laagje op je kleding komt wat je er niet meer vanaf krijgt. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top