Interior

Slaap lekker! Heerlijk wegdoezelen doe je onder deze dekbedovertrekken...

Slaap lekker! Heerlijk wegdoezelen doe je onder deze dekbedovertrekken...

Een heerlijke nachtrust staat (bijna) garant voor een fijne dag en hoe prettig jouw slaapkamer is, speelt daar een grote rol in. Allereerst moet deze lekker sereen zijn, is het belangrijk dat jouw bed zelf comfortabel ligt én is bedlinnen super belangrijk.

Onder heerlijke lakens slaap jij absoluut een stuk fijner dan onder exemplaren die niet prettig liggen of niet mooi en fris zijn (wekelijks je bed verschonen is wat ons betreft een must). Trakteer jezelf eens op écht mooi bedlinnen en geloof ons, je wilt niet anders meer. Dit zijn onze favoriete merken als het op dekbedovertrekken aankomt.

1. Vandyck

Dit Nederlandse merk bestaat al bijna 100 jaar en is een echt familiebedrijf. Je kunt hier terecht voor het fijnste bedlinnen (en nog meer bed- en badgerelateerde producten) gemaakt van mooie materialen zoals satijn en linnen. De looks zijn naast het gevoel ook belangrijk. Vandyck dekbedovertrekken zijn altijd uitgevoerd in de mooiste kleuren en voorzien van rijke dessins van bloemen, planten en dieren. Dit najaar staat de collectie in het teken van luxe en warmte. Denk hierbij aan tinten als okergeel, donkergroen, diep blauw, terracotta en blushroze. Qua dessins staat de roos - in verschillende kleurschakeringen - dit najaar in de spotlights maar ook grassen en bladeren die door de wind lijken te bewegen. 

 

2. Crisp Sheets

Dit Nederlandse merk is één van onze favorieten vanwege de rustige uitstraling en de heerlijke touch. Crisp Sheets werd opgericht toen Lara Ourtane in haar nieuwe woning ging en besefte dat er eigenlijk voor haar wensen geen goed beddengoed verkrijgbaar was. Centraal bij Crisp Sheets staat het 'knisperende' gevoel van net gewassen lakens: hiervoor heeft het merk een techniek bedacht. De collectie dekbedovertrekken is verkrijgbaar in verschillende pastel- en aardetinten en zijn soms voorzien van een rustig motiefje zoals hartjes, lijntjes of stippen. 

 

3. Walra

Het Nederlandse merk Walra werd opgericht in 1873 (!). In die tijd brachten adviseuses van het merk de nieuwe collectie bij mensen in huis. Tegenwoordig shop je Walra online, wat natuurlijk wel zo handig is. De collectie van Walra loopt uiteen van betaalbare kwaliteiten tot luxere materialen. De dekbedovertrekken zijn strak en als er een print is, dan is deze rustig. Ook het kleurgebruik is toned down; de meest riskante tint op dit moment is okergeel. Helemaal top dus, als je van een rustig dekbedovertrek houdt in een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

 

4. Yumeko

Yumeko is het jongste merk in onze top vijf van favoriete dekbedovertrekmerken en degene die het meest van allen betrokken is bij de wereld. 'Change the world sleeping', is hun motto en daar doen ze alles voor. Yumeko is biologisch en fairchain. De producten op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze gemaakt en de mensen die werken aan de producten van Yumeko krijgen een eerlijk loon, of dat nou in Nederland of India is. En laat de collectie van Yumeko ook nog eens beeldig zijn. Het enige nadeel is het prijskaartje, maar daar krijg je natuurlijk wel echt wat voor: een mooi en fijn dekbedovertrek én een heel clean geweten. 

5. Essenza Home

Tot slot in het rijtje met favoriete dekbedovertrekmerken hebben we Essenza Home. Ook dit is een merk met een rijke geschiedenis: het werd in 1961 opgericht in Nederland. Essenza Home wil bijdragen aan het gevoel van 'je ergens thuis voelen' en dat lukt aardig met hun prachtige collecties. Rijke kleuren spelen een belangrijke rol, net als (bloemen)prints en mooie materialen. Met de dekbedovertrekken van Essenza Home haal je een statement in huis. 

 
Beeld: Vandyck, Crisp Sheets, Walra, Yumeko, Essenza Home
Deel dit artikel
Back to top