Interior

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een dekbedovertrek + 5 x de allerfijnste

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een dekbedovertrek + 5 x de allerfijnste

Niks is fijner dan lekker in je bed kruipen onder een mooi en fijn dekbedovertrek. Een dekbedovertrek dat ook nog eens goed bij je kamer past kan zorgen voor een hele andere stijl en uistraling van je slaapkamer. Hier vind je alles waar je op moet letten bij het kopen van een dekbedovertrek en de 5 allermooiste en fijnste!

Allereerst, waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een dekbedovertrek?

Maat

Om te beginnen is uiteraard handig om te weten welke maat dekbedovertrek je nodig hebt voor jouw bed. Je hebt er natuurlijk niks aan als deze te groot of te klein is. Het wordt geadviseerd om een dekbedovertrek te nemen dat minimaal 20 centimeter groter is dan je zelf bent. De standaard breedte maten zijn 120, 140, 200 of 240 centimeter breed. Kijk dus goed welke lengte- en breedtemaat jij nodig hebt!

Materiaal

Om te bepalen welk materiaal je wilt hebben voor je dekbedovertrek, is het goed om rekening te houden met het seizoen. Is het zomer? Ga dan voor een dekbedovertrek met stoffen als linnen, katoen of microvezel. Deze stoffen zullen warmte reguleren en zijn dus super fijn in de zomer! In de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor flanel. Deze stof is gemaakt van 100% katoen en wordt extra snel warm. Dit zal je daarom eerlijk warm houden tijdens de koudere dagen.

Kleur en patroon

Om je slaapkamer een echte fijne plek te maken waar je goed tot rust kunt komen, is het belangrijk om te kiezen voor een dekbedovertrek die goed bij jou en je slaapkamer past. Ook hierbij kun je weer rekening houden met de seizoenen. Kies bijvoorbeeld in de zomer voor een leuke frisse kleur of een leuk bloemetjes patroon. In de winter is het fijn als een dekbedovertrek je een knus gevoel geeft, kies daarom bijvoorbeeld voor een donkere kleur of een leuk gebreid patroontje. Er is genoeg keuze, dus ga op zoek naar een dekbedovertrek waar jij blij van wordt!

Instopstrook

Vind je het fijn als je dekbed de hele nacht op zijn plaats blijft liggen? Dan is een instopstrook ideaal! Dit is eigenlijk een extra strook aan de onderzijde van het dekbedovertrek die ervoor zorgt dat je deze onder je matras kunt stoppen. Zo blijven jouw voeten lekker warm en blijft het dekbed goed op zijn plaats liggen. Een instopstrook zorgt er ook nog eens voor dat dekbedden van verschillende maten in het dekbedovertrek passen. 


Dekbedset Met Volant bij Hm.com


Dekbedovertrek - Hotel Katoen Percal Wit bij Hema.nl


Dekbedset Van Egyptisch katoen bij Hm.com


Dekbedovertrek Zacht Katoen Bladeren Zand bij Hema.nl


Linnen Dekbedovertrek - Tweepersoons bij Hm.com

Beeld: H&M Home
Deel dit artikel
Back to top