Lifestyle

5 x de beste sporthorloges

5 x de beste sporthorloges

Wil je graag je sportprestaties meten, effectiever trainen en structuur brengen in je workouts? Dan is een sporthorloge zeker iets voor jou. Weet je niet goed welke smartwatch te kiezen? Maak je geen zorgen. In dit artikel hebben we namelijk de 5 beste sport watches voor je verzameld. Zo weet je meteen welk horloge het beste bij je past.

Op het internet vind je veel websites die sporthorloges vergelijken. Dit is vergelijkbaar met wat men in de financiële wereld doet. Zo bestaan er heel wat sites die platformen vergelijken waar je kunt investeren in financiële producten als aandelen of cryptocurrency. Ben je op zoek naar een online broker, dan loont het deze websites eens te bekijken.

Nu terug naar de sporthorloges. Hieronder hebben we de 5 beste van het moment voor je opgesomd. Elk sporthorloge is anders en biedt andere voordelen. Het is zaak te kijken welk horloge het beste past bij jouw behoeften.

Garmin Forerunner 945

Ben jij enorm gepassioneerd door sport? Wil je je prestaties niet alleen meten, maar ook verbeteren? Ben je daarnaast een triatleet? Dan is de Garmin Forerunner 945 het ideale sporthorloge voor jou. Met deze smartwatch kun je namelijk zwemmen, wielrennen en hardlopen.

Daarnaast beschikt dit sporthorloge over een heel goede accuduur. De batterij gaat 2 weken mee in smartwatch-modus, 36 uur in GPS-modus en 10 uur in GPS-modus met muziek. Deze smartwatch wordt dus jouw beste maatje tijdens je volgende triatlon.

Naast muziek afspelen, kun je met de Garmin 945 ook navigeren, betalen en nog veel meer. Dit horloge weegt 50 gram en zit goed om de pols. Ook qua technische functies zit het goed. Deze smartwatch beschikt over volgende features: nauwkeurige hartslagmeting, SPO2-meting, VO2 en navigatie met heatmaps.

De Garmin Forerunner 945 is echter niet goedkoop. Wil je deze smartwatch, dan kost dit je €599,99.

Garmin Forerunner 245

Is de Garmin 945 iets te duur voor jou? Dan is de Garmin Forerunner 245 een goed alternatief. Dit horloge kost namelijk maar €299,99 en biedt gelijkaardige functies: interne GPS, VO2 en SPO2-meting en je kunt er ook muziek mee afspelen.

Daar waar de Garmin 945 vooral interessant is voor triatleten, is de 245 geschikt voor alle soorten sport. Of je nu zwemt, hardloopt, golft, roeit of wielrent, dit sporthorloge kan door elke sporter worden gebruikt. Zeker voor hardlopers is deze Garmin Forerunner 245 interessant. Dit horloge biedt namelijk uitgebreide hardloopanalyses aan.

De 245 is daarnaast ook lichter dan de 945: 38,5 gram. Deze smartwatch maakt bovendien gebruik van “gorilla glass”, waardoor je zonder problemen je scherm kunt lezen in zonlicht. Daarnaast bedien je dit horloge enkel via de knoppen, zo kun je het perfect gebruiken, ook als je veel zweet.

Eén nadeel: de batterij gaat minder lang mee dan bij de andere Forerunner-modellen. Zo kun je de 245 tot 7 dagen gebruiken in horlogemodus en tot 24 uur in GPS-modus.

Garmin Fenix 6

Mocht de prijs van de Forerunner 945 je niet afschrikken, dan sta je misschien ook open voor de Garmin Fenix 6. Dit is de meest complete sport watch, maar je moet er wel flink wat voor neertellen. Zo kost het goedkoopste model €549,99, terwijl het duurste €849,99 kost. Dit sporthorloge is ideaal voor fanatieke sporters die continu hun prestaties willen verbeteren. Ben je eerder een recreatieve sporter, dan is deze smartwatch minder geschikt.

De Fenix 6 wordt aangeboden in 3 verschillende formaten: Fenix 6S, Fenix 6 en Fenix 6X. Wat is het verschil tussen deze drie horloges? De grootte van het horloge. De 6S is het kleinste model en is eerder geschikt voor vrouwen. Het scherm van deze variant is 1,2 inch groot. De 6 is de middelgrote variant (het scherm is 1,3 inch groot), terwijl de 6X de grootste variant is. Het scherm van dit model is 1,4 inch.

De Fenix 6S en 6 hebben elk 64 MB geheugen, terwijl de 6X over 32 GB geheugen beschikt. De batterijduur van de Fenix 6 is 14 dagen in smartwatch-modus en 40 uur in GPS-modus. Dit toestel meet o.a.: je hartslag, beweging, calorieën, afstand, snelheid, hoogte, temperatuur, stappen, trap en slaap.

Garmin Forerunner 935

Ben je op zoek naar een sporthorloge dat je vertelt of je wel effectief genoeg traint? Dan is de Garmin Forerunner dé sport watch voor jou. Dankzij de trainingsstatus kun je nagaan of je te veel of te weinig traint.

Daarnaast beschikt dit horloge over een ingebouwde barometer waarmee je hoogteverschillen kunt meten. Deze smartwatch meet ook hoogtemeters en heeft een elektronisch kompas. De Forerunner 935 biedt gedetailleerde info, zoals hardloopdynamiek, FTP, VO2 max en polshartslagmeting.

Voor welke soort sporter is deze smartwatch geschikt? Fanatieke en fervente sporters die hun prestaties willen verbeteren. Met dit horloge kan je je trainingen en herstel perfectioneren. De Forerunner 935 beschikt over activiteitenprofielen voor hardlopen, fietsen, zwemmen, crosscountry skiën, trailrunning, hiken, krachttraining en nog veel meer.

Kies je voor dit sporthorloge, dan kost dit je €449,99. De accuduur van deze smartwatch is iets korter dan van de andere: maximaal 2 weken in horloge modus, 24 uur in GPS-modus en 50-60 uur in UltraTac™-modus.


Polar Vantage V

Ook de Polar Vantage V vertelt je of je een tandje hoger moet schakelen of je het wat rustiger aan moet doen. Daarnaast beschikt dit sporthorloge over geavanceerde meetwaarden en coachingsfuncties. Zo denken we aan Training Load Pro™ en Recovery Pro™.

Bovendien kun je op voorhand je routes en workouts in dit sporthorloge laden. Op die manier verlies je onderweg geen tijd en kun je je route efficiënt indelen. Aangezien Polar deze smartwatch heeft ontwikkeld, mag je er zeker van zijn dat je de meest betrouwbare hartslagmeting te zien krijgt.

Dit horloge is ideaal voor zowel topsporters als hobbysporters. Of je nu graag fietst, zwemt, golft, hiket, klimt of aan wintersport doet, dit horloge heeft voor elk wat wils. Je kunt er o.a. volgende informatie mee meten: beweging, afstand, calorieën, hoogte, snelheid, temperatuur, stappen, trap en slaap.

De Polar Vantage V gaat tot 40 uur mee in trainingsmodus of tot 7 dagen in horlogemodus met constante hartslagmeting. Het horloge weegt 66 gram en kost €499,90.

Beeld: Pixabay
Deel dit artikel
Back to top