Lifestyle

Krijgen we deze zomer massaal een strak lijf door te hoepelen zoals vroeger?

Krijgen we deze zomer massaal een strak lijf door te hoepelen zoals vroeger?

Na het sculpten van je gezicht door middel van een Gua Sha en het drinken van een felgroen drankje voor een lichamelijke boost, is er weer iets nieuws opgedoken op TikTok wat onwijs trendig is op het moment. En je herinnert het waarschijnlijk nog wel uit je kindertijd.

We hebben het over hoelahoepen. Een leuke activiteit – zo ziet het er ook uit - waarbij je ervoor moet zorgen dat de ronde hoelahoep om je heupen blijft draaien. Krijg je al flashbacks naar je oude schoolplein? 

Op TikTok is inmiddels de hashtag #weightedhulahoop al meer dan 160 miljoen keer bekeken. Op de filmpjes is te zien hoe vrouwen met een fitness hoelahoep – een verzwaarde hoelahoep rond de 1 à 2 kilo – in een korte tijd centimeters van hun taille verliezen. We weten al langere tijd dat hoelahoepen een goede manier is om calorieën te verbranden, maar dat we er ook meteen het gewilde zandloperfiguur van zouden krijgen is nieuw.

Probeer dus de eerst volgende keer - wanneer je paradeert in je nieuwe outfit - in de sportschool zeker een verzwaarde hoelahoep uit. Ben je niet lid bij een sportschool? Geen probleem, je kunt voor er ook een in huis halen voor een paar tientjes. 


Fitness hoelahoep bij Bol.com


Fitness hoelahoep bij Bol.com

Beeld: Karolina Grabowska via Pexels
Deel dit artikel
Back to top