Lifestyle

Last van koude voeten? Met deze 4 tips kom je daar snel vanaf

Last van koude voeten? Met deze 4 tips kom je daar snel vanaf

Waar je in de zomers het liefst de hele tijd op blote voeten loopt omdat het zo warm is, draag je 's winters standaard extra dikke sokken. Waarom? Omdat we tijdens de wintermaanden - nu dus - sneller last krijgen van koude voeten. Iets waar we natuurlijk niet om staan te springen. Heb jij hier ook last van? Dan heb ik goed nieuws voor je: er zijn namelijk tips om van dit vervelende probleem af te komen! 

Wij hebben gouden 4 tips op een rijtje gezet waarmee je snel van koude voeten afkomt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

 

Hoe ontstaan koude voeten?

Voordat we de vier gouden tips met je gaan bespreken, is het goed om te weten hoe koude voeten ontstaan. Wist je namelijk dat ons lichaam - wanneer we het koud hebben - overgaat op de ‘overlevingsstand’? Hierdoor word je bloed naar de belangrijkste plekken van je lichaam gepompt, zoals je hoofd en romp. Jouw voeten komen op dat moment even op de tweede - of zelfs derde - plek. Hetzelfde geldt voor je handen. Er komt simpelweg minder bloed in je ledematen, waardoor jouw voeten sneller koud worden.

Tip 1: Geef je voeten een massage

Ik begrijp dat je liever op andere delen van je lichaam een massage krijgt, maar het helpt echt. Een massage kan namelijk de doorbloeding van je voeten stimuleren, waardoor ze vanzelf weer opwarmen én langer warm blijven. Het is het proberen waard!

Tip 2: Zorg ervoor dat je schoenen waterdicht zijn

Niets is vervelender dan in een plas stappen, waardoor je schoenen en sokken vervolgens helemaal nat zijn. Iets waar je absoluut niet op zit te wachten wanneer je een lange dag voor de boeg hebt. Doe jezelf een plezier en controleer of jouw favoriete boots of sneakers waterdicht zijn. 

Tip 3: Draag wollen sokken

Eerlijk is eerlijk: de meeste wollen sokken zijn niet de meest charmante items die er zijn, maar wel erg effectief! Sokken die gemaakt zijn van merinowol, zorgen ervoor dat je voeten langer warm blijven. Dit komt door de isolerende werking. Het is natuurlijk niet voor niets dat merinowol vaak verwerkt wordt in thermokleding. Thank me later.

Tip 4: Blijven bewegen

Uiteindelijk gaat het erom dat de doorbloeding van je voeten optimaal is. Wat is de beste manier om dit te realiseren? Door te blijven bewegen. Hoe je dit doet, mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Alleen al een home work-out van 15 minuten kan effectief zijn! Dat geeft goede hoop, toch?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top