Lifestyle

5 x de leukste initiatieven om Pride ook in 2020 te vieren

5 x de leukste initiatieven om Pride ook in 2020 te vieren

Helaas, dankzij corona kunnen we dit jaar geen Pride vieren zoals we het gewend zijn. Geen Canal Parade en geen leuke feestjes overal. Wat je wel kunt doen, is laten zien dat je de LGBTQ-gemeenschap een warm hart toedraagt.

Een leuke manier om dat te doen, is om jezelf te hullen in items waaruit duidelijk wordt wat jij vindt. waarmee je een steentje bijdraagt aan het bewustzijn én de gemeenschap steunt met issues die zij hebben dankzij wie ze zijn. Wij hebben de leukste intiatieven op dit gebied voor je verzameld.

1. Apple Watch Pride Edition-bands en wijzerplaten

Ben je de trotse eigenaar van een Apple Watch? Dan kun je die nu een nieuwe look geven, Pride style. Het tech-merk komt met twee Pride Edition-bands én wijzerplaten die je gewoon kunt downloaden als onderdeel van watchOS 6.2.5. Het eerste Apple Watch sportbandje is voorzien van een opvallende regenboog. Iets too much voor jou? Dan kun je ook gaan voor de variant waar de regenboog zichtbaar is in de gaatjes. Met de bandjes en wijzerplaten steunt Apple LGBTQ-organisaties die wereldwijd vitale organisatie, belangenbehartiging en gemeenschapsopbouw doen: GLSEN, PFLAG, The Trevor Project, Gender Spectrum, The National Center for Transgender Equality en ILGA World.

2. Levi's Pride 2020 collectie

Laat het maar om Levi's over een een prachtige collectie met Pride-waardige items op de markt te brengen. Voor Pride 2020 sloten zij de handen ineen met Self Evident Truths, een fotografieproject van iO Tillett Wright waarvoor maar liefst 10.000 personen zijn vastgelegd die zich identificeren als anders dan heteronormatief. De collectie bestaat uit T-shirts, jacks, accessoires en cowboybroekenen die voor de beelden van iO gedragen zijn door gedragen 'echte mensen' en de veerkrachtigheid en schoonheid van een gemeenschap tonen. Wat goed is, is dat 100% van de netto-opbrengst gaat naar OutRight Action International. Dit is een non-profitorganisatie die het hele jaar door op internationaal, regionaal en nationaal niveau onderzoek doet naar mensenrechten van de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd en deze documenteert, verdedigt en stimuleert. De collectie is nu te shoppen op Levi.com.

3. NYX Pride Palette

Voor een Pride-waardige look heb je natuurlijk ook Pride-waardige make-up nodig. NYX is een merk waar diversiteit de norm is en ook nu komen ze met iets leuks op de proppen: het NYX Pride Edition Ultimate Shadow Palette 2020. Vanzelfsprekend bestaat dit oogschaduwpalette uit flink wat regenboogkleuren (16 om precies te zijn) die je een knallende oog look geven. De verpakking van dit palette is een ode aan de LGBTQ-gemeenschap en staat voor NYX' toewijding aan en geloof in de vrijheid dat je man zijn wie je wilt en houden van wie je wilt. Het palette is binnenkort verkrijgbaar bij Douglas.nl


NYX Pride Edition Ultimate Shadow Palette 2020 bij Douglas.nl

4. Zeg het met sokken

Sokken, het is toch een beetje het ondergeschoven kindje in onze garderobe. Vaak heel basic en onopvallend. Als het maar praktisch is, toch? Hoog tijd om daar voor Pride 2020 even wat verandering in aan te brengen. Bij de Bijenkorf zijn sokken van Calvin Klein en Happy Socks verkrijgbaar die allemaal een ode zijn aan Pride 2020. Leuk om te hebben én leuk om cadeau te doen.

 

5. Dr. Martens 1460 Pride leren laarzen

Klassiekers op het gebied van schoenen zijn toch wel den boots van Dr. Martens. Het merk draagt de LBGTQ+-gemeenschap een warm hart toe door voor 2020 een aantal schoenen op de markt te brengen met een regenboogthema. De schoen die nog te koop is op dit moment, zijn de 1460 Pride laarzen. Voorzien van een regenboog vlag, stiksels in opvallende kleuren en een label aan de achterzijde is dit een schoen die je tijdens Pride én erna wilt dragen. Dr. Martens doneert ieder jaar geld aan akt, een liefdadigheidsinstelling die LGBTQ+ dakloosheid probeert aan te pakken.

Dr. Martens 1460 Pride Leren Enkellaarzen bij DrMartens.com

Beeld: Photo by Paweł Czerwiński on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top