Lifestyle

Ben jij jarig tijdens de coronacrisis? Zo maak je het alsnog leuk

Ben jij jarig tijdens de coronacrisis? Zo maak je het alsnog leuk

Je verjaardag vieren kan een moment zijn waar jij je elk jaar weer op verheugt. Nu we allemaal in quarantaine zitten verloopt dat helaas toch wat anders dan normaal. Het feest dat jij had willen geven, of die nou groot of klein was, zit er niet meer in. Het wordt toch echt een home birthday. Hoe zorg je ervoor dat jij je alsnog jarig voelt?

Wanneer er niets te doen is of jij jouw vrienden en familie niet om je heen hebt, kan het lastig zijn om je jarig te voelen. Het voelt immers als een doodgewone dag. Daar kan je verandering in brengen, door het leuk te maken voor jezelf. 

Trek je mooiste outfit aan

Wanneer jij je ultiem jarig wilt voelen dan is het wel zo fijn om iets speciaals te dragen. Wanneer jij de hele dag rondloopt in jouw pyjama dan komt dit leuke verjaardag gevoel toch wat moeilijker. Trek daarom jouw mooiste outfit aan, misschien had je deze al bedacht, en breng een mooie make-up look aan! Zo voel jij je op je mooist en lekker in jouw vel, ondanks dat je nergens heen gaat. 

Ga aan de slag in de keuken

Nu jij alle tijd ervoor hebt kun je net zo goed jouw eigen taart bakken. Maak deze helemaal naar jouw smaak en versier 'm zoals jij wilt. Dit zorgt voor wat tijdverdrijf op een leuke manier. Doe dit in je eentje of vraag of jouw lover, gezin of huisgenoten je daarbij willen helpen. Houd jij niet van taart? Dan kun je ook brownies, cupcakes of iets hartigs maken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LIFEOFPIEAMS. (@lifeofpieamsterdam) op

Diner aan huis

Het leuke aan jarig zijn is vaak het bezoeken van restaurants. Nu dat niet meer gaat lukken, snappen we dat je dat gevoel wel graag krijgt. Wat is er dan ook leuker dan jouw favoriete gerechten bij je thuis geserveerd te krijgen? Bestel daarom gewoon alles waar jij van houdt en geniet van jouw diner. Er zijn gelukkig tal van restaurants die jouw favoriete gerechten bezorgen.

Videoborrel

Dat iedereen thuis zit, betekent niet dat jullie elkaar niet kunnen zien. Dat kan namelijk ook gewoon via jouw computerscherm. Start een videogroep, met bijvoorbeeld Facetime of Skype, en nodig al jouw vrienden en familie uit. Drink samen gezellig een borrel en geniet van de tijd samen. Zo voel jij je een stuk minder alleen en kun je alsnog heerlijk kletsen met jouw dierbaren.

Wie kent jou het best?

Wanneer jij met anderen in huis woont dan is het wel zo leuk om hier het beste van te maken. Stel zelf een quiz samen, door allerlei vragen over jezelf op te schrijven, en kom er aan de hand daarvan achter wie jou het beste kent. Dit zorgt gegarandeerd voor een leuke tijd.

Me-time

Aan het eind van de dag is het zo ver; jouw selfcare avond is aangebroken. Pak er heerlijk wat maskers bij, ga in bad of uitgebreid douchen met jouw favoriete producten en geniet van wat tijd alleen. Dit zorgt ervoor dat je even helemaal ontstresst. Hier heb je nu alle tijd voor.

 

Houd later nog een feestje

Vind jij je verjaardag klein vieren maar helemaal niets? Dan kun jij nu van deze tijd iets positiefs maken door jouw verjaardag gewoon opnieuw te doen op een later moment. Plan dit alvast vooruit en je kunt alsnog het feestje geven dat je zo graag wilde. Niemand houdt jou tegen.

Geef jezelf een bijzonder cadeau

Sommige mensen geven zichzelf al een cadeau voor hun verjaardag en als je dit nog niet doet, dan is dit hét moment om ermee te beginnen. Het gaat niet om de prijs maar meer om iets wat de gelegenheid markeert en waar je langer wat aan zal hebben. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere geurkaars, een fijn jasje, een tas die je al een tijd op het oog hebt of een sieraad. 

Cadeaus om aan jezelf te geven voor je verjaardag

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top