Lifestyle

Hup, reserveren: JANSZ. heropent met een nieuwe chef én menu

Hup, reserveren: JANSZ. heropent met een nieuwe chef én menu

Het is alweer 5 jaar geleden dat restaurant Jansz. – gevestigd in Pulitzer Amsterdam - haar deuren opende. Menig Amsterdammer is hier te vinden voor een cocktail of heerlijke maaltijd. Anno 2021 is het tijd voor een nieuw tijdperk en een liefdevolle ode aan de stad.

Dat doen ze deze zomer met behulp van een nieuwe chef, een nieuw menu en het gebruik van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Arnout van der Kolk is degene die vanaf heden de keuken aanstuurt. Hij werkte onder andere bij Envy, Oud Sluis en als Sous Chef bij Ciel Blue en afgelopen 5,5 jaar stond hij aan het hoofd bij Restaurant C. Een indrukwekkend cv als je het ons vraagt. “Alles valt nu samen. Een mooie carrière, mijn liefde voor Amsterdam en een fantastisch hotel als het Pulitzer Amsterdam voor wie het erfgoed van de stad heel belangrijk is. Jansz. en ik delen dezelfde visie”, aldus Arnout.

En alsof zo’n nieuwe chef nog niet genoeg was, ontwikkelde Arnout en zijn keukenbrigade ook nog een nieuw en fris menu. Zo zijn op het zomermenu bijvoorbeeld biet met haring, yoghurt en roggebrood en tomatensalade met avocado te vinden. Een groot deel van de kaart zal gedurende het jaar met de verschillende seizoenen veranderen, maar echte Jansz. klassiekers zoals gegrilde halve kreeft blijven.

Ten slotte gebruikt de keuken, voor zover mogelijk, uitsluitend lokale ingrediënten. Arnout: “Bij Jansz. willen we lokale gasten, maar natuurlijk ook internationale gasten, het gevoel van het erfgoed van de stad meegeven.” In de negen straatjes gaat het lekkere eten hand in hand met cultuur en mensen samenbrengen.

Wij gaan in ieder geval snel proeven en hoogstwaarschijnlijk genieten!

Beeld: Jansz.
Deel dit artikel
Back to top