Interior

Zo maak jij jouw balkon helemaal klaar voor de zomer

Zo maak jij jouw balkon helemaal klaar voor de zomer

Wanneer jij een balkon hebt dan kan het soms zijn dat deze een beetje een vergeten kindje is. Dat terwijl het zo leuk kan worden gemaakt met de juiste items. Nu de zomer er al weer bijna aankomt, en je misschien vanuit huis jouw vakantie moet vieren, kun je jouw balkon net zo goed helemaal summer proof maken toch?

Voordat jij begint aan het inrichten van je tuin is het belangrijk dat je weet voor welke sfeer je gaat. Dit kan helemaal jouw eigen stijl zijn maar je kunt ook inspiratie halen van Pinterest en je laten beïnvloeden door de verschillend stijlen. Maak eens een moodboard hiervan, zo kun je die er altijd bijpakken. Dan kun je aan de slag!

Verlichting

Misschien wel het allerbelangrijkste voor jouw balkon: sfeerverlichting. Zodra de zon ondergaat, betekent dat niet dat jij gelijk binnen moet gaan zitten. Wanneer jouw balkon op een leuke manier is verlicht, kun je de hele avond genieten. Dit kan gaan om kaarsen, ledlampjes of andere lichtbronnen. Deze voegen heel wat sfeer toe en zijn dus niet te missen.

 

Plaids en kussens

Wanneer jij fijn wilt relaxen op jouw balkon is het wel zo fijn wanneer dit comfortabel kan. Zodra jij een bankje hebt of fijne stoel is het nog beter om hier zachte accessoires in te leggen. Dit kunnen fijne kussens zijn of een plaid, voor als het wat kouder wordt. Hiermee breng je comfortabelheid naar buiten en kun jij van de buitenlucht genieten, in plaats van binnen op jouw bank. Deze plaids en kussens kun je ook helemaal aanpassen op jouw stijl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Balkon (@enguzelbalkon) op

Potten en planten

Planten in potten of vazen kunnen heel wat sfeer aan jouw balkon toevoegen. Wanneer jouw plekje hiermee vol staat maar je niet goed weet hoe je deze op een mooie manier kunt neerzetten komen de vazen aan bod. Deze zijn vaak gemaakt van steen waardoor ze gewoon buiten kunnen staan en er daarbij ook nog eens mooier uitzien dan normale potten. 

 

Accessoires

Of het nu gaat om tafeldecoratie, opbergmanden voor jouw plaids of andere accessoires; ze zijn van belang voor een goede sfeer. Deze items kun je helemaal zelf bepalen en in jouw eigen stijl kiezen. Ze voegen veel toe aan jouw balkon, wanneer deze misschien wat leeg is. Shop dus heerlijk wat accessoires en jouw balkon is summer proof!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top