Interior

Heerlijk vertoeven op je balkon of in je achtertuin: dé tuintrends van 2021

Heerlijk vertoeven op je balkon of in je achtertuin: dé tuintrends van 2021

Het is de tijd van het jaar om zoveel mogelijk buiten door te brengen. In jouw eigen tuin kan jij je eigen terrasje creëren waar jij deze zomer kan genieten van het mooie weer, goed gezelschap en een lekker hapje en drankje. Met een loungeset of pallets kom je heel ver en het is zonde van de ruimte om deze niet te benutten, ook al heb je alleen maar een klein balkon.

Wij leggen je uit hoe jij van jouw achtertuin of balkon een plekje maakt die net zo stijlvol is als jouw interieur, aan de hand van de tuintrends van 2021.

Duurzame materialen

De interieurtrends van 2021 trekken zich door tot in jouw tuin of balkon. Natuurlijke materialen zoals riet en hout staan mooi binnen in jouw stulpje, maar misschien zelfs nog geweldiger op jouw buitenplekje. De typische zwarte of donkergrijze loungeset kun je dit jaar inwisselen voor lounge tuinmeubelen in een lichtere kleur om andere meubels en accessoires van duurzame materialen goed te kunnen combineren.

Allibert California Chaise Longue Loungeset

Neutraal kleurenpalet en aardetinten

Het kleurenpalet van 2021 op interieurgebied, is heel neutraal en we zien super veel aardetinten. Jouw balkonnetje maak je huiselijk door gebruik te maken van deze trend. Kies een beige of bruine wicker loungeset én ga voor kussens en plaids in warme tinten zoals terracotta rood en roest oranje.

Palletkussen Manouk Steenrood

Planten

Het outdoor gevoel creëren doe je met heel veel planten. Jezelf wanen in de natuur en echt tot rust komen is iets waar we naar verlangen en dit pas je toe in je eigen achtertuin door veel groen toe te voegen.

Accessoires

Planten fungeren goed als accessoires en het maakt jouw balkon of tuin een stukje vrolijker. Denk niet alleen maar aan standaard tuinaccessoires wanneer je bezig bent met het inrichten van jouw outdoor space. Andere trendy accessoires die we zowel binnen als buiten kunnen plaatsen, zijn geweldige vazen en sculpturen. Investeer daarnaast in mooie bloempotten om jouw tuintje tot een hoger niveau te tillen.

Bloempot Face

Minimalisme

Als jij houdt van een minimalistisch interieur, kan jij deze trendy stijl ook eenvoudig toepassen op jouw balkon of in jouw tuin. Kies voor niet te veel poespas, rustige kleuren en natuurlijke materialen om een minimalistische look te creëren. Ga voor zwart of wit in plaats van aardetinten als jij van een modernere look houdt. Ruil daarnaast hout en rotan in voor metalen tuinmeubels.

Bohemian vibe

Ben jij niet eens met de uitspraak less is more en is minimalisme helemaal niet jouw ding? Dan is de bohemian vibe trend iets wat jij kan verwerken in je achtertuin. Natuurlijke materialen en veel groen is waar je mee kan beginnen en je maakt het compleet door gebruik te maken van veel kleuren en patronen. Een mediterrane look is in 2021 ook heel erg gewild, denk daarbij vooral aan tegeltjes met motief én Marokkaanse buitenkleden.

Vloerkleed Sam

Palm Springs vibe

Een andere geweldige look om te creëren in jouw achtertuin is een Palm Springs vibe. Deze retro esthethiek is Instagram-waardig en laat je voelen alsof je in Californië bent. Een simpele parasol voldoet niet, maar eentje met toffe details wel. Daarnaast is een pastel kleurenpalet belangrijk en mogen er ook geen ligbedden ontbreken. Nodig je vriendinnen maar alvast uit voor een zonnige cocktail party!

Beeld: Photo by Collov Home Design on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top