Interior

7 x items voor in de tuin om het nog gezelliger te maken voor de zomer

De tempraturen beginnen al hoog op te lopen en de zomer staat nu ook echt voor de deur. Dit betekent dat de tuin weer volop gebruikt mag worden en dat buiten eten langzamerhand weer vanzelfsprekend is. We kijken er natuurlijk weer naar uit om de warme zomeravonden te besteden in de tuin, maar voor dat we dat doen mag deze wel weer uit zijn winterse staat gehaald worden. Kan jouw tuin ook een kleine make-over gebruiken? Dan zijn dit de items die je nodig hebt om het weer helemaal gezellig te maken!

In de winter hoeft de tuin niet op zijn aller gezelligst te zijn. Het winterse weer nodigt je niet bepaald uit om er plaats te nemen en bovendien kan de vrieskou heel wat meubels en andere accessoires kapot maken. Maar, nu het weer warm is, mag er weer uitgepakt worden!

1. Sfeerlampjes
Of het nou kleine lantaarns zijn of allemaal kleine ledlampjes, het is een hele toevoeging aan je tuin! In de avond geeft het licht gelijk een hele gezellige sfeer en het staat ook nog eens erg stijlvol. Overdag is het ook een leuk detail, of ze nou aan staan of niet.

2. Loungeset
Een loungeset nodigt uit om gezellig plaats te nemen in de tuin en eens even heerlijk te gaan relaxen. Het geeft naast een gezellige uitstraling ook een luxe vibe en dat klinkt toch wel als een perfecte combinatie. Genoeg zitplaatsen voor iedereen in ieder geval!

3. Houten palets
In plaats van een loungeset te kopen bij de tuinwinkel, kan je ook gaan voor houten palets! Je kan ze misschien wel meenemen bij een bouwplaats of je vraagt ergens anders rond waar je ze kan scoren. Een paar kussens en dekens erop en je bent helemaal klaar! Zo zie je maar weer dat het ook echt niet veel geld hoeft te kosten om je tuin eens goed op te leuken. 

4. Vuurkorf
Ook in de zomer kan het flink afkoelen in de avond en wat is er dan leuker dan een kleine vuurkorf? Zo kan je zo lang blijven zitten als je maar wil en het maakt de zithoek gelijk lekker knus (waar zijn de marshmellows?).

5. Kussens
Kussens maken elk zitgedeelte gezellig en je kan er geen genoeg van hebben! Gooi er een paar op een kleed en zelfs de grond ziet er uitnodigend uit. Je kan ook kiezen voor hele grote kussens voor op de grond. Zo heb je er gelijk een fijne zitplaats bij.

6. Bloemen
Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan bloemen. Fleur je tuin op met een paar extra bloempotten en je bent good to go!

7. Hangmat
Niks geeft een zomerser gevoel dan een fijne hangmat. Heb je nou geen bomen of andere stevige punten om het aan vast te hangen? Dan kan je er ook eentje kiezen die op pootjes staat. Ook weer opgelost!

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top