Fashion

Ben jij op zoek naar jouw stijl? Zo kom je er gemakkelijk achter

Ben jij op zoek naar jouw stijl? Zo kom je er gemakkelijk achter

Het klinkt zo makkelijk:"trek gewoon aan wat je wilt". Toch is het voor veel mensen nog steeds lastig om te bepalen wat precies hun kledingstijl is. Dat is ook niet zo raar, er zijn inmiddels zoveel verschillende stijlen dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Niet dat je daaruit moét kiezen, je kunt natuurlijk ook geheel je eigen stijl ontwikkelen.

Heb jij het gevoel dat je er niet helemaal meer uitkomt wat betreft jouw kledingstijl? Dan zijn er een aantal tips die jou misschien een handje kunnen helpen.

Denk niet aan anderen

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het ontdekken van jouw stijl. Wanneer jij wilt weten wat jij leuk vindt, is het belangrijk om te experimenteren en aan te trekken wat jij wilt. Daarbij moet je alle meningen van andere links laten liggen. Durf te dragen wat jij leuk vindt. Zodra jij je goed in een outfit voelt, dan is dat het enige wat telt. Voel jij je totaal niet comfortabel in jouw nieuwe look? Vraag je dan af of dit jou wel gelukkig maakt. Het allerbelangrijkste blijft: luister niet naar wat anderen mooi vinden, maar naar wat jij mooi vindt. Dit kan soms lastig zijn, maar zodra jij niet meer de meningen van anderen jouw kleding laat beïnvloeden, zul jij hier geluk uit halen.

Een eigen draai aan trends

Modetrends komen en gaan en veroveren massaal ons modebeeld. Je kunt je hierdoor gemakkelijk laten beïnvloeden en meegaan met deze trends. Misschien voel jij je daarin helemaal niet zo fijn, maar draag je het simpelweg omdat je denkt dat mensen het mooi zullen vinden. Dit maakt jou niet gelukkig. Trends kun jij geheel naar je eigen hand zetten en zodra jij een modetrend écht mooi vindt, kun je hier je eigen draai aan geven. Probeer daarom niet outfits over te nemen uit magazines of Instagram maar haal hier inspiratie uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

Experimenteer

Ben jij jouw huidige kledingstijl helemaal zat en heb je het gevoel dat deze wel wat frisser kan? Dan is experimenteren erg belangrijk. Zoek op Pinterest, Instragram of andere platformen naar verschillende stijlen en maak daaruit een collage met alles wat jij leuk vindt. Dit kunnen dus ook allemaal verschillende stijlen zijn, als jij je er maar goed bij voelt. Zodra jij jouw collage hebt gemaakt kun je met deze in jouw achterhoofd shoppen. 

Jouw kledingkast

Een kledingstijl ontwikkelen betekent niet gelijk dat jij een hele nieuwe garderobe moet aanschaffen. De items die jij hebt combineer je vaak op dezelfde manier met elkaar. Dat kan ook anders! Kijk in jouw kledingkast en maak eens andere combinaties dan dat je normaliter zou doen. Zo krijg je een heel ander beeld van jouw kleding en kun je misschien met de items die jij hebt, een heel nieuw beeld creëren. 

Wees kieskeurig

Tijdens een dagje shoppen is het makkelijk om alles mee te nemen wat jij leuk vindt. Deze items liggen misschien wel de rest van het jaar in jouw kast, omdat je ze tóch niet zo leuk vond als gedacht... Daarom is het belangrijk om altijd kritisch te kijken tijdens het shoppen. Stel daarbij vragen aan jezelf: met wat zul je het item combineren? Zul je dit over een maand nog steeds dragen? Zodra jij kieskeurig bent tijdens het kopen van kleren, zul je zien dat je alleen items koopt waarvan jij echt gelukkig wordt en niet alleen om jouw kast wat te vullen.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top