Fashion

Dit zijn de 10 leukste modetrends die we het voorjaar van 2020 gaan zien

Dit zijn de 10 leukste modetrends die we het voorjaar van 2020 gaan zien

De winter is voorbij en dat is maar goed ook. Wij hebben zin in het voorjaar! Bij het steeds warmere weer hoort een nieuwe garderobe en laten wij nou net een expert zijn in het uitpluizen van de nieuwste trends op het gebied van mode.

De tien mooiste varianten voor dit voorjaar hebben we voor je gebundeld. Laat je erdoor inspireren maar kijk vooral goed naar wat past bij jouw stijl en budget. Trends zijn namelijk geen must: je kiest gewoon wat je leuk vindt!

1. Puffy sleeves

Van deze trend kunnen we wel zeggen dat het terug van weggeweest is. In de jaren '80 waren de gepofte mouwen namelijk al helemaal een ding. Ook in het najaar van 2019 zagen we deze trend al veel voorbijkomen maar de modeontwerpers trekken deze lijn gewoon nog even door naar het voorjaar van 2020. Bij deze trend geldt de gouden regel the bigger the better. Je ziet het bij allerlei soorten kledingstukken terugkomen. Wist je dat een pof bij je schouder een pofmouw heet en een pof onder aan je arm een ballonmouw?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

2. Broderie Anglaise

Broderie Anglaise, de naam doet het al vermoeden, is afkomstig uit Engeland en ontstond in de 16e eeuw. Deze katoenen stof bevat altijd een sierlijk patroon en wordt helemaal met de hand gemaakt. Niet voor niets zijn dit soort kledingstukken ontzettend duur want het is enorm tijdrovend. Tegenwoordig zijn er ook veel kopiën te verkrijgen in de meer betaalbare winkels maar deze zijn machinaal gemaakt. Dit voorjaar zien we Broderie Anglaise terugkomen in ingewikkelde en onregelmatige patronen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

3. Neon

Fluoriserende kleuren gaan we komend voorjaar veel terug zien. Van schoenen en tassen tot broeken en jassen: hoe feller hoe beter. Subtiel gaat zeker niet het kenmerkende woord zijn voor de modetrends van het voorjaar van 2020. Houd je niet zo erg van deze stijl? Dan zou je bijvoorbeeld voor neonkleurige accessoires kunnen gaan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

4. Beha top

De behatoptrend is een ietwat vreemde trend. Althans delen ervan. Wat je namelijk veel terug gaat zien, is een behavorm in een kledingstuk. Zo is het bijvoorbeeld net alsof de buitenkant van een shirt of van een jasje voorzien is van een zogenaamde beugel van een beha. Hierdoor wordt de vorm van de borst, wat natuurlijk super vrouwelijk is, extra geaccentueerd. Naast deze trend zie je ook veel behatops in verschillende stoffen, bijvoorbeeld gebreid. Als laatst gaan we ook veel beha's onder colberts zien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door patricia manfield (@heir) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

5. Ruffles

In 2018 maakten de ruffles maakte al haar comeback, maar we blijven het zien. Ook dit jaar kunnen we niet om deze trend heen. Net zoals bij de puffy sleeves geldt ook hier the bigger the better. Het kan dit voorjaar niet uitbundig en dramatisch genoeg. Je ziet het veel in jurken en rokken, maar ook shirts, blouses, broeken en zelfs schoenen gaan gerimpeld zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellie (@slipintostyle) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

6. Jaren '60 behang

Deze trend is een genot om naar te kijken. Je krijgt een heerlijke sixties vibe en wordt spontaan vrolijk van al die bonte printjes bij elkaar. Het kan qua kleur en print niet gek genoeg. Gekke vormen worden gecombineerd en kleurcombinaties mogen gewaagd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door María Bernad (@maria_bernad) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl) op

7. Veren

In het voorjaar van 2020 gaan we out of the box. Niet eerder zagen we deze trend zo aanwezig. Schoenen, accesoires, broeken, jassen, tassen, hoeden, haarbanden en ga zo maar door. Veren gaan onze outfits maken. We zien ze terug aan de onderkant van broekspijpen of aan de zijkant van een mouw. Ook schoenen worden dit jaar voorzien van veren. Het oogt sierlijk en vrouwlijk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marwa Meme Biltagi (@mademoisellememe) op

8. (Metallic) Leer

Dat leder een trend is, is niet per se nieuw. Leer is wel van alle tijden, maar dit jaar gaan we in de lente- en de zomerperioden ook veel lak en stug leer zien. Het gaat in alle vormen en maten verschijnen. Ook is geen enkele kleur te gek. Slangenprint of andere patronen zijn boven niet weg te denken. Maak stoere combinaties door leer met een ander materiaal te combineren. Naast de standaard zwart- en bruintinten, zal ook de metallic look dit seizoen niet uit het straatbeeld weg te denken zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door patricia manfield (@heir) op

9. Polkadots 

De polkadottrend is gespot voor het aankomende seizoen. Eigenlijk is dit een trend die nooit helemaal weggaat en iedereen heeft wel iets met deze print in zijn kast hangen. Het is er één die makkelijk te combineren valt. Deze print wekt blijdschap op want zodra je het bij iemand ziet, of het zelf draagt, word je vrolijk. Dit voorjaar gaan we verder dan de zwart-witte polka. We gaan het in allerlei kleurencombinaties zien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ada (@ada_oguntodu) op

10. Extreme bloemenprint

Dit is er ook één uit de tijd van de hippies. De flower power van de jaren '60 is weer helemaal terug. Het is een vrolijke trend die zeker bij de aankomende lente- en zomerperioden past. Deze seizoenen worden opgevuld door extreme bloemenprinten. Je ziet het op verschillende kledingstukken voorbijkomen. Zo heb je bijvoorbeeld prachtige jurken met dit patroon. Oud wordt in een nieuw jasje gestoken. Ook andere kledingstukken zoals broeken, tassen, jassen en schoenen zullen bedekt zijn met grote bloemenmotieven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JANKA POLLIANI (@polliani) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top