Lifestyle

5 manieren om jezelf te verwennen tijdens Internationale Vrouwendag 2020

5 manieren om jezelf te verwennen tijdens Internationale Vrouwendag 2020

Wat ons betreft staat het als een paal boven water dat wij vrouwen een stel bikkels zijn. Alles wat wij met regelmaat voor elkaar weten te boksen, kunnen de meeste mannen niet nadoen. Het nadeel hieraan is dat we er ook erg goed in zijn om onszelf op een tweede plaats of zelfs lager te zetten.

Zondag is het Internationale Vrouwendag: een dag waarop we de culturele, politieke, economische en sociale prestaties van vrouwen vieren en strijden voor meer progressie door middel van allemaal activiteiten die er te doen zijn. Wat ons betreft is deze dag ook het perfecte moment om de aandacht eens even helemaal op jezelf te richten en jezelf in de watten te leggen. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij delen een paar fijne opties met je om op Internationale Vrouwendag te doen of in te gaan plannen voor jezelf.

1. Afternoon tea met de belangrijke vrouwen in je leven

Waar ben je zonder je beste vriendinnen, moeder of zus? Het zijn de vrouwen waar je op terug kunt vallen als het even niet goed gaat en die je als eerste belt om belangrijk nieuws mee te delen. Ons idee? Verzamel een clubje met de fijnste vrouwen om je heen en ga gezellig een afternoon tea doen op Internationale Vrouwendag. Onder het genot van heerlijke hartige en zoete hapjes, lekkere thee en eventueel een glaasje bubbels, komen de goede gesprekken vanzelf op gang. Op zoek naar een leuke plek? Dit zijn onze favoriete afternoon tea spots in Amsterdam

2. Verwen jezelf met je favoriete beautyproducten

Er is geen twijfel over mogelijk: je bent mooi zoals je bent. Toch is het fijn om zo nu en dan jezelf eens te pamperen met wat beautyproducten waar je blij van wordt en Internationale Vrouwendag is het uitgelezen moment hiervoor. Een nieuw parfum om te dragen komend voorjaar, een mooi nagellakje of je favoriete gezichtscrème die bijna op is. Het zijn de kleine dingen die je soms een stuk zelfverzekerder kunnen maken. Douglas viert ook Internationale Vrouwendag en wel op een hele fijne manier. Op vrijwel de hele geuren-, verzorging- en make-upcollectie zit een korting van minstens 25 procent (ook op M.A.C. en Bobbi Brown!). Daarnaast krijg je één keuzecadeau bij een minimale besteding van €75 en twee bij €125. Kijk, hier worden wij blij van!

3. Regel een spadagje

Hét moment om even goed tot rust te komen, is tijdens een spadagje. Of je nou alleen gaat of met je beste vriendin: ontspannen is het plan! Kies voor een vertrouwde plek als je zeker wilt weten dat het goed zit met de hoeveelheid fijne sauna's en de hygiëne (dat is het laatste waar jij je druk over wilt maken tijdens zo een dag) of ga op avontuur en bezoek eens een nieuwe spa. Er zijn genoeg goede adresjes in Nederland; een beetje research doen is belangrijk om de juiste plek te vinden voor jou. Beetje last minute om dit te doen op Internationale Vrouwendag? Regel het dan tenminste wel op die dag.

4. De eetclub

Ben je in het bezit van een fijne keuken en ruime eettafel of ben je gezegend met een vriendin dit dat tot haar beschikking heeft? Maak er dan eens goed gebruik van tijdens een vriendinnenavond op Internationale Vrouwendag die in het teken staat van lekker eten maken, samen dineren en natuurlijk uitgebreid kletsen. Kies de gerechten uit waar jullie blij van worden; of dit nou comfort food is of een supergezonde maar lekkere maaltijd. 

5. Doe of regel iets waardoor je geïnspireerd raakt

Soms kom je vast te zitten in de sleur of de snelheid van het leven en moet je even wakker geschut worden. Het is inspiratie wat je nodig hebt zodat je weer opleeft en dit is iets wat jij dus jezelf cadeau kunt geven op deze Internationale Vrouwendag. Hoe je die inspiratie gaat opdoen, is helemaal aan jou. Koop een boek, schrijf je in voor een cursus, kijk een film of begin aan een serie waarvan je weet dat je gewoon heel veel ideeën zult krijgen. Of, misschien wel het allerleukste, doe onderzoek voor een reis en boek het gewoon! 

Beeld: Photo by Becca Tapert on Unsplash & Kelsey Chance on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top