Fashion

Barbie vereeuwigt inspirerende vrouwen ter ere van Internationale Vrouwendag

Ter ere van Internationale Vrouwendag is Barbie een campagne gestart over het belang van rolmodellen. Er wordt gepleit voor meer positieve vrouwelijke rolmodellen met onder andere de hashtag #MoreRoleModels. Om nog een stapje verder te gaan, komt het merk met Barbies van inspirerende vrouwen in het verleden en in het heden. 

In 2015 kwam Barbie al met de eerste poppen van inspirerende vrouwen. Zo werd plussize model Ashley Graham vereeuwigd voor het verleggen van grenzen in de modeindustrie en kreeg Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad haar eigen Barbie omdat ze als eerste Amerikaanse een Olympische medaille won in Hijab. Stuk voor stuk hebben ze dus een sterke boodschap.

Ter ere van Internationale Vrouwendag voegt Barbie nog eens veertien inspirerende vrouwen toe aan de collectie. Deze vrouwen hebben allemaal een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en dat verdient een eerbetoon. 

Onder andere Frida Kahlo, een Mexicaanse kunstenares en feministische activist en Amelia Earhart, de eerste vrouwelijke piloot die over de Atlantische Oceaan vloog, krijgen hun eigen pop. Barbie vindt het belangrijk dat meiden op deze manier in aanraking komen met deze vrouwen, om ze te laten zien dat iedereen succesvol kan zijn. 

"Imagining she can be anything is just the beginning. Actually seeing that she can makes all the difference."

De Inspiring Woman poppen worden massaal geproduceerd en zijn over de hele wereld verkrijgbaar. De poppen zijn spot on en dat is zeker een hele prestatie! 

Beeld: Barbie

Deel dit artikel
Back to top