Fashion

Het beste kledingadvies voor curvy figuren

Het beste kledingadvies voor curvy figuren

Als curvy vrouw kan het uitzoeken van kleding een hele klus zijn. Niet alleen de juiste maat is belangrijk en soms moeilijk te vinden. Ook de pasvorm en de stof spelen mee in het vinden van het perfecte item voor jou. Gelukkig hebben wij nog wat advies. 

Past een item perfect? Dan voel jij je waarschijnlijk een stuk comfortabeler in je outfit. De pasvorm van je kledingstuk is cruciaal voor een fijn gevoel en een geslaagde outfit. 

Kledingadvies voor een curvy vrouw

1. Let goed op wanneer je online aankopen doet

Online shoppen is een zegen en een vloek. Natuurlijk is het fijn dat je artikelen vanaf je telefoon zo bij je thuis worden bezorgd maar je moet ook goed opletten. Is er een model die het item aanheeft? Let dan goed op de lengte en de maat die het model draagt. Dit is een soort van maatstaaf voor jou en kan best handig zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sara Brown (@sarabrowndesign) op

2. Ken je figuur

Heb jij bredere heupen of bredere schouders? Je figuur heeft echt wel een invloed op hoe een item er bij jou uitziet. Weet dus goed wat je beter wel en beter niet aan kan trekken met jouw lichaam. Draag items die je figuur en zijn goede kanten accentueren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door T E S S H🍒L L I D A Y (@tessholliday) op

3. Kruip uit je comfort zone

Denk je dat je met rondingen alleen maar zwarte, basic items aan kan? Niks daarvan! Ontdek je stijl bijvoorbeeld bij ASOS Curve waar ze unieke en stijlvolle plus-size items hebben. Ook Violeta by Mango, de plus-size lijn van Mango, verwerkt mooie items. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vanessa Romo (@vanesssaromo) op

4. Shop persoonlijk

Ken je maat, tot de centimeter! De meeste webshops geven je de optie om je account te personaliseren met je lengte en gewicht de rest van je metingen. Misschien zie je het als onnodig, maar geloof ons dit is eigenlijk hartstikke handig. De meeste webshops zoals ASOS geven dan ook gelijk aan of een item je past of niet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paloma Elsesser (@palomija) op

Ben je ook zo verliefd op je leren jas? Lees dan dit artikel over het stijlen van je jas. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top