Lifestyle

Handige tips om jouw kleding op te vouwen en zo ruimte te creëren

Handige tips om jouw kleding op te vouwen en zo ruimte te creëren

Heb jij ook zo’n last van een uitpuilende garderobe? Hoe fijn zou het dan zijn als jouw kledingkast netjes is opgeruimd en alles er lekker overzichtelijk uitziet. Daar wordt iedereen toch blij van? In de praktijk is het nog aardig lastig om dit altijd voor elkaar te krijgen. 

En juist daarom dachten wij jou wat fijne tips te geven over hoe jij jouw broeken, truien, vesten en shirts het handigst kan opvouwen om zo ruimte te besparen in die rommelige kast. 

1. Rollen

Heb jij een kleine kledingkast waar alles net aan inpast? Kies er dan voor om jouw kleding op te rollen. Dit neemt namelijk minder ruimte in beslag. Ook is deze tip er handig voor als je op reis gaat en bijvoorbeeld alleen handbagage of een backpack mag meenemen.

2. Horizontaal neerleggen

Gebruikelijk is om je kleding op te vouwen en vervolgens op elkaar te leggen. Een handige tip om meer ruimte te besparen, is om de kleding horizontaal in je kledinglade te leggen (als je die hebt). Wat er vaak gebeurt als je kleding opstapelt, is dat als je een kledingstuk wilt pakken de helft eruit valt en je weer helemaal opnieuw kan beginnen met opvouwen. Daarbij kan je in een lade ook niet goed zien waar bijvoorbeeld welk shirtje ligt. Dit is dus een effectieve manier en bespaart ook nog eens ruimte!

3. KonMari-methode

Marie Kondo is een opruimgoeroe die heel veel handige tips heeft. Een tip van haar bij het vouwen van een t-shirt is om in plaats van naar buiten de mouwen naar binnen te vouwen. Je maakt dan als het ware een strak pakketje van je t-shirt, waardoor het er netjes uitziet, plus het ruimte bespaart.

Heb jij interesse in het kopen van online tweedehands kleding? Klik dan hier voor wat handige tips! 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top