Lifestyle

Jezelf in de watten leggen? Scoor dan hier tickets voor de sauna voor een prikkie

Jezelf in de watten leggen? Scoor dan hier tickets voor de sauna voor een prikkie

Het nieuwe jaar is al even begonnen en daarvoor hebben we onszelf wat doelen gesteld. Solliciteren, een beter lichaam door te sporten en gezonder te eten en meer tijd vrijmaken voor je vrienden en familie zouden er zomaar bij kunnen staan. Allemaal prima hoor, maar je moet daarbij niet vergeten om jezelf zo nu en dan een nodige break te geven en in de watten te leggen.

Hoe doe je dit nu beter dan door naar de sauna te gaan? Of je nu alleen gaat, met je moeder of met je beste vriendin: het is een moment om even écht goed tot rust te komen. De sauna is bezoeken niet alleen heel relaxt maar ook nog eens goed voor je. Zowel je huid, als je lichaam en je geest krijgen er een oppepper van.

Gezonder

Door de warmte in de sauna wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen hierdoor beter afgevoerd worden. Door het verschil tussen heel warm en koud, maak je meer antistoffen aan. Antistoffen voorkomen dat je ziek wordt dus je immuunsysteem krijgt een boost door een bezoekje aan de sauna.

Vermindering pijn in lichaam

Spierpijn of pijn in de rug: we hebben er allemaal wel eens last van. Ook door te lang een gespannen houding aannemen, kun je last krijgen van pijntjes in je lichaam. De sauna is ideaal om zulk soort kwalen aan te pakken. De warmte van bijvoorbeeld een infraroodcabine dringt diep door waardoor je spieren en huid zich gaan ontspannen. Wedden dat je pijntjes ineens een stuk minder zijn als je de sauna verlaat?

Voordelen voor de huid

In de sauna is het flink heet en als gevolg daarvan ga je zweten. De poriën zullen zich openen en ook de bloedvaten worden wijder. Hierdoor raak je niet alleen vocht kwijt maar ook vuiligheid en talg. Hoe vaker je naar de sauna gaat, hoe sterker en schoner je huid zal zijn.

Verstand op nul

Een bezoek aan de sauna is het ideale moment om je gedachten even rust te geven. Zet je verstand op nul en staar voor je uit terwijl de warmte intrekt op je lichaam. Uit onderzoek blijkt dat mensen die naar een sauna gaan, een hoger gehalte van serotonine in hun bloed hebben. Dit stofje laat je relaxt en blij voelen. 

Goedkope tickets

Wat nog fijner is dan naar de sauna gaan, is naar de sauna gaan voor een supergoede prijs. En laat het nou net Saunaweken zijn bij VakantieVeilingen. Tijdens deze weken kun je extra veel sauna tickets scoren voor een prikkie. Hoe je dat doet? Je bedenkt van te voren wat je maximaal wilt uitgeven aan de tickets en biedt mee tijdens de veiling. Dikke kans dat je uiteindelijk wint en een paar kaarten hebt binnengesleept waarmee je met een flinke korting toegang hebt bij een fijne sauna. 

Ook tickets scoren bij de Saunaweken van VakantieVeilingen? Dat doe je hier. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top