Lifestyle

13x zelfliefde en self care voor dit weekend

13x zelfliefde en self care voor dit weekend

Waarschijnlijk was de afgelopen week gevuld met meetings, deadlines en dagelijks ellenlange to-do lists. Ook al is het logisch dat je aan je verwachtingen wilt voldoen en zo productief mogelijk wilt zijn, het harde werken gaat vaak ten koste van fysieke en mentale gezondheid - en dát is niet de bedoeling. Gelukkig is daar het weekend om te herstellen en jezelf even heel veel liefde te geven. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Wat veel mensen vergeten is dat self care net zo belangrijk is als het afstrepen van taken. Het lijkt misschien moeilijk om tijd voor jezelf vrij te maken, maar juist deze tijd zorgt ervoor dat je de werkdruk beter doorstaat. Wij hebben 13 ideetjes voor je om jezelf wat extra liefde en zorg te gunnen dit weekend. Tip: probeer dit soort momentjes ook te integreren in je dagelijkse leven.

1. Schrijf vijf dingen op die je leuk vindt aan jezelf. De belangrijkste persoon in je leven ben jij zelf, dus je kunt maar beter zorgen dat je beste vriendjes met jezelf bent. Denk na over wat je zo leuk vindt aan jezelf en waarom je trots bent op hoe je bent! Dit helpt niet alleen je vaardigheden te versterken, maar ook je dankbaarheid.

?2. Maak een uitgebreid ontbijt voor jezelf. Pak volledig uit en maak een meesterwerk van een ontbijtje voor jezelf. Geniet er vervolgens met volle teugen van (zonder telefoon of tv).

3. Gebruik een hele dag je telefoon niet. Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen en het zal heel moeilijk en onwennig zijn, maar het kan tegelijkertijd heel bevrijdend voelen. Geen afleiding, maar enkel aandacht voor wat JIJ wilt doen.

4. Doe een dutje zonder je er schuldig over te voelen. Even lekker op de bank wegdoezelen, het kan zo heerlijk zijn!

5. Schrijf een brief naar iemand van wie je houdt. Appjes in overvloed, maar wanneer schreef jij voor het laatst een brief? Schrijf jouw gevoelens en waardering op voor een speciaal iemand. Persoonlijke woorden zijn het mooiste cadeau wat je kunt geven!

6. Luister naar een podcast of TED talk. Voor inspiratie, motivatie en andere inzichten. Je bent nooit uitgeleerd!

13x zelfliefde en self care voor dit weekend

7. Bezoek je favoriete plekje in de stad alléén.

 Het kan zo heerlijk voelen om alleen te zijn, dus koester dit gevoel door naar je favoriete koffietentje te gaan of je lievelings uitzichtpunt met jezelf. Zonder afleiding van anderen is er ruimte voor jouw gedachten en gevoelens, en krijg je de kans om ze beter te begrijpen.

8. Neem contact op met een vriend(in) die je uit het oog bent verloren. Niets is leuker dan herinneringen ophalen met oude bekenden of vrienden die ooit een belangrijke rol in jouw leven speelden.

9. Update een plekje in huis. Vergeet schoonmaken, ruim je boekenplank op of deel je stellingkast anders in. Zo creëer je een nieuwe look met hetzelfde gevoel.

10. Schrijf je in voor een nieuwe sportles. Probeer eens een sport uit die je nog nooit hebt gedaan. Doe eens gek en probeer een lesje Tabata, Afro of paaldansen.

11. Complimenteer een vreemde. Een andere manier om in jezelf te investeren is door vriendelijk te zijn tegen anderen. Deel complimentjes uit aan vrienden, collega's én vreemden.

12. Boek een massage voor jezelf. Stress, angst, spanning... je slaat het allemaal op in je lichaam. Boek daarom een massage en je zult je na dit uurtje herboren voelen.

13. Breng een middag buiten door met een boek. Ga een wandeling maken door de stad of het park en kies een mooi plekje uit om een mooi boek te lezen!

Fijn weekend! 
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top