Fashion

Miskoop voorkomen? Met deze checklist ben jij altijd 100% zeker van jouw aankoop

Miskoop voorkomen? Met deze checklist ben jij altijd 100% zeker van jouw aankoop

Tegenwoordig shoppen veel mensen alleen nog maar online. Dat is ook niet zo gek, het is natuurlijk ook super handig en snel. Het enige vervelende is wanneer je jouw bestelling terug moet sturen. Dit is soms zo'n gedoe dat je het liever thuis laat liggen. Gelukkig staan wij voor je klaar met de perfecte manier om te voorkomen dat jij miskopen in huis haalt!

Ga voortaan tijdens het online shoppen deze checklist af voordat je de bestelling plaatst, dan heb jij nooit meer een miskoop.

1. Bekijk de video's

Steeds meer webshops hebben tegenwoordig een videofunctie op hun website en/of app. Hiermee kan je het item vanuit verschillende perspectieven en hoeken bekijken. Daarnaast kan je ook zien hoe het item eruitziet wanneer je erin beweegt. Op deze manier krijg je dus een beter beeld van hoe het item eruit zou zien terwijl jij het draagt en loop je minder risico op een miskoop. Dus als de website waar jij op aan het shoppen bent over deze functie beschikt, gebruik deze dan zeker.

2. Bekijk het kledingstuk op verschillende modellen

Naast een videofunctie, bieden steeds meer webshops hun klanten de mogelijkheid om hun kleding te bekijken op verschillende modellen met verschillende lichamen. Hierdoor kan jij het kledingstuk bekijken terwijl het gedragen wordt door een model wiens lichaam lijkt op dat van jou. Zo kan jij een beter beeld schetsen van hoe het kledingstuk zou staan op jouw lichaam en weet je van tevoren wat je hiervan kan verwachten.

3. Check de foto's van klanten

Sommige webshops zullen foto's van tevreden klanten op hun webiste plaatsen. Dit staat vaak helemaal onderaan de pagina van het item wat jij aan het bekijken bent. Als de winkel die jij gekozen hebt dit doet, kan jij hier gebruik van maken om te zien hoe het item er in het echt uitziet. Dit is zeker handig als je twijfelt over of de productfoto's van de website wel helemaal kloppend zijn (bijvoorbeeld qua kleur) of niet.

4. Lees de wasinstructies

Als jij geïnteresseerd bent in het item is de volgende stap die jij moet nemen het lezen van de wasinstructies. Bij veel kleding zullen hier niet veel bijzonderheden bijstaan, maar voor specifieke stoffen kan dit enorm behulpzaam zijn. Bedenk of het wassen van dit item een hoop gedoe gaat veroorzaken of niet. Als jij bijvoorbeeld een apart wasje ervoor moet draaien of deze iedere keer naar de stomerij moet brengen, is het een goed punt om bij stil te staan. Heb jij dat voor dit kledingstuk over? Of is het te veel moeite?

5. Google is jouw beste vriend

Vind jij het item ontzettend leuk maar twijfel je vanwege de prijs? Ga dan op zoek naar een goedkoper alternatief. Google de naam van het item en kijk of andere winkels het voor een lagere prijs aanbieden. Een andere optie is door te zoeken naar kortingscodes. Een makkelijke tool om hiervoor te gebruiken is Honey. Honey werkt met veel verschillende webshops en zoekt voor jou naar de beste kortingscodes waarmee jij zo veel mogelijk geld kan besparen. Bij sommige winkels kan jij ook een melding instellen voor wanneer het item afgeprijsd is. Zo geef jij nooit meer te veel geld uit.

6. Denk er nog even goed over na

Oké, je hebt nu dus het item goed bekeken en je hebt de beste prijs gevonden. Neem nu nog een momentje om goed na te denken over deze aankoop. Bedenk of je het wel echt gaat dragen en of je het goed kan combineren met kleding die al in jouw kast hangt. Laat het item een weekje of twee in jouw digitale winkelwagen liggen om er zeker van te zijn dat je er echt geen spijt van gaat krijgen. Ben je na die periode nog steeds enthousiast over het item? Schaf het dan aan. Zo niet dan laat je het varen.

7. Lees het retourbeleid

Als laatste stap voordat jij op betalen klikt, is het handig om te weten hoe het retourproces zal verlopen voor wanneer jij het eventueel terug wilt sturen. Kijk hoeveel tijd je krijgt voor het terugsturen en hoe dat precies moet. Lees ook goed hoe deze winkel omgaat met terugbetalingen. Sommige sites zullen namelijk na een bepaalde tijd geen geld meer teruggeven, maar een cadeaubon. Houd hier dus rekening mee wanneer jij besluit om de bestelling te plaatsen. Voor hetzelfde geld past het item toch niet helemaal goed of heb je toch spijt gekregen van jouw aankoop. Dan is het beter dat je gelijk weet hoe jij jouw bestelling terug kan sturen. Dat voorkomt een hoop gedoe.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top