Lifestyle

Met behulp van deze 5 tips zorg jij voor een stijlvolle kerstboom

Met behulp van deze 5 tips zorg jij voor een stijlvolle kerstboom

Allemaal leuk en aardig zo'n kerstboom in je woonkamer, maar als het wekenlang je leefruimte overneemt dan moet het wel meer zijn dan gewoon een kerstboom met versiering. Als je huis een mooi interieur bevat en dat een tikkeltje wordt verstoord door die groene rakker dan is dat natuurlijk niet lang vol te houden.

Maar hoe zorg je er dan wel voor dat jouw kerstboom stijlvol versierd wordt én past bij je interieur? 

1. Maak gebruik van meerdere lichtsnoeren

Stap één is de boom verlichten, want dit zorgt voor de basis van de versiering. Breng de basisverlichting aan vanaf de stam. Wat veel mensen doen, is de lichtsnoeren in de takken leggen en rondom gaan. Wat je beter kan doen, is de verlichting om de takken heen wikkelen. Daarmee creëer je een vollere verlichte boom en voorkom je onverlichte plekken. Als de basis staat dan kan je verder met het versieren van de kerstboom.

2. Vul de boom aan met extra takken

Is het je wel eens opgevallen dat de kerstbomen er in tuincentrum altijd zo perfect en vol uitzien? Dat komt omdat professionele stylisten zich fermen over het versieren. Voor het creëren van extra volume is het een geschikte optie om bij een tuincentra extra takken te kopen. Dit kunnen gestoffeerde, metalen of natuurlijke zijn (denk aan bessentakken, bloemen of pluimen). Het is een stap in het versieren van de boom die niet per se noodzakelijk is, maar het zorgt er wel voor dat die een aanzienlijk voller uiterlijk krijgt. Ook kan je wat takken afknippen uit je eigen tuin, mits je coniferen hebt. Dat is natuurlijk een goedkopere en duurzamere optie. Bind de takken om de takken van de boom heen. Hierdoor krijg je een nog bombastischer effect dan het al was.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Happy New Year 2020 (@we_l0ve_noel) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Schwarz (@anna_schwarz_events) op

3. Kies één kleurschema

Ieder jaar begint de vreugde weer: je haalt je kerstversiering van zolder óf je gaat naar het tuincentrum om een nieuwe collectie ballen in te slaan. Als je per ongeluk in zo'n winkel belandt, word je laaiend enthousiast en vooral heel hebberig. Er is zo veel en het schittert en glanst allemaal zo mooi. Je wil alle variaties mogelijk wel mee naar huis nemen. Nu is het moment om een keuze te maken. Om rust en sfeer te creëren, is het van groot belang dat je vasthoudt aan één kleurschema. Denk bijvoorbeeld aan blauw- en groentinten en wit. Zo houd je het binnen dezelfde kleurcode en wordt het geen drukke en chaotische bedoeling. Hiermee blend je de kerstboom als opvallende, tijdelijke accessoire, met de rest van je interieur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Intratuin (@intratuin_nederland) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Merry Christmas (@merry_christmas_page) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HomedecorbyJJ (@homedecorbyjj) op

4. Decoreer van groot naar klein

Om het overzicht te behouden, is het aan te raden om van groot naar klein te decoreren. Begin met de zware kerstballen en hangers. Plaats deze aan de zware dikke takken. Verspreid het goed over de hele boom. Vergeet de achterkant ook niet, want vanuit daar kunnen voorbijgangers de boom bijvoorbeeld zien door het raam. Denk ook aan het maken van kleine groepjes, dit is geschikt voor de wat kleinere stukken. Als laatste is het natuurlijk leuk om te zorgen voor afwisseling. Hang daarom verschillende soorten decoratie bij elkaar en maak onverwachte combinaties.

5. Bedek de kluit

Ten slotte, maar minstens zo belangrijk als de rest, hebben we het over het bedekken van de voet. Dit kan je doen door de onderste takken een beetje richting de kluit of kale stam te duwen. Zet de kluit in een mooie pot of bedek het met bijvoorbeeld een wit laken wat aandoet als sneeuw. Hiermee creër je een extra winters tafereel. Ook kan je er een jute zak omheen wikkelen of hem in een rieten mand plaatsen. Dit matcht erg mooi met de donkergroene kleur van de boom. Heeft jouw boom geen kluit? Zet 'm dan in een speciale houder en doe daarom heen bijvoorbeeld een speciale mand. 

Beeld: De Bijenkorf
Deel dit artikel
Back to top