Fashion

Hier moet je op letten bij het kopen van een goede en warme winterjas

Hier moet je op letten bij het kopen van een goede en warme winterjas

Er is dit jaar voorspeld dat het deze winter extra koud wordt. Toch blijf je het kopen van een winterjas uitstellen. Het wordt tijd om dat dunne leren jack terug de kast in te stoppen en om er echt aan te geloven: het kopen van een winterjas.

Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een winterjas? Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten jassen. Gelukkig hebben wij wat tips om een perfecte, warme wintermantel te kopen. 

De maat    

Doordat het koud is buiten draag je voornamelijk dikke truien en vesten. Koop daarom je winterjas altijd een maatje groter, dan kun je die truien en vesten er gemakkelijk onder dragen. Wat verder een erg belangrijk punt is om op te letten, is de lengte van de mouwen. Niks is rottiger dan een mantel met te korte mouwen. De schoudernaad hoort precies op het puntje van je schouder zitten. Als dit niet het geval is, is de mantel te groot. Als de naad meer richting je nek gaat, dan is de jas te klein. Ook kan je door je armen omhoog te doen voelen of de mantel goed zit. Het mag bij je armen zeker niet trekken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

De kwaliteit 

Als je opzoek bent naar een winterjas dan kies je natuurlijk niet de eerste en het beste exemplaar die je tegenkomt. Je wilt goed beschermd worden tegen de kou en regen, daarom is de kwaliteit is erg belangrijk. Een goede winterjas is comfortabel, warm en waterbestendig. Probeer verder te kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Een fijne winterjas zal vaak wat duurder zijn, maar hierdoor kan je wel jarenlang genieten ervan zonder dat je elk jaar een nieuwe hoeft te kopen.

De sluiting 

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om het zo min mogelijk koud te hebben. Koop daarom een jas met een ritssluiting. Een ritssluiting voorkomt wind, waardoor je het minder koud krijgt. Check ook altijd even of de jas gemakkelijk open en dicht gaat. Hierdoor kan je inschatten of de jas sterk genoeg is en niet snel kapot zal raken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia (@leiasfez) op

Het materiaal 

Soms ziet een jas er warm uit, maar toch kan dat erg tegenvallen wanneer de winter aanbreekt. Daarom is het tijdens het aanschaffen van een winterjas van belang om altijd even op het etiket aan de binnenzijde te kijken. Goedkopere jassen bestaan vaak uit 40% wol. Wil je een jas die je beter beschermd?  Ga dan voor een exemplaar die bestaat uit meer dan 60% wol. Als het van groot belang is dat je jas waterdicht is, kies dan een jas van synthetisch materiaal met een speciale coating. Het kan dan alsnog dat er wol verwerkt is in de jas. Wat verder belangrijk is, is dat de jas goed ademt. Controleer als laatste altijd even of je de jas kunt wassen. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top