Nagellak

Dit product moet je altijd gebruiken als jij zelf jouw nagels lakt

Dit product moet je altijd gebruiken als jij zelf jouw nagels lakt

Het liefst laten we eens per twee of drie weken onze nagels laten doen in de nagelsalon maar dat kan een duur grapje zijn. Gelukkig kun je ook thuis, zolang je niet je zinnen hebt gezet op ingewikkelde kunstwerkjes, jouw nagels prima voorzien van een mooi lakje

Eén ding die je dan écht niet zou moeten overslaan, is het gebruiken van een base coat. We weten allemaal dat dit product niet voor niks bestaat maar toch zijn we vaak te lui om deze stap ook daadwerkelijk uit te voeren. Zonde, want een base coat gebruiken heeft een hoop voordelen!

Waar jij een base coat eigenlijk nooit zou moeten overslaan bij het lakken van je nagels? Dit zijn de redenen!

1. Een base coat zorgt voor een gladde nagel

De meeste nagels zijn niet helemaal glad en door ribbels, deukjes en andere narigheden kan de nagellak waar het allemaal om draait niet egaal worden aangebracht. Door eerst met een base coat te lakken, leg je een goede en gladde ondergrond aan.

2. Een base coat zorgt ervoor dat de gekleurde nagellak beter hecht

Een base coat levert je niet alleen een gladde ondergrond op, ook voorziet het je nagel van een laagje waaraan de gekleurde lak een stuk beter hecht. Als jouw nagellak dus al snel afbladdert en je geen base coat gebruikt, dan weet je nu waardoor het komt.

3. Een base coat voorkomt vlekken op je nagels

Baal jij ook zo ervan als jouw nagels helemaal geel of een andere gekke kleur zijn als je jouw nagellak weghaalt? Dit had voorkomen kunnen worden door, je voelt 'm al aankomen, het gebruiken van een base coat.

4. Een base coat is tegenwoordig vaak verzorgend

Hoewel de bovengenoemde redenen al genoeg zijn om een base coat te dragen, zijn deze lakjes anno 2019 vaak voorzien van verzorgende bestandsdelen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C en E en proteïnen die jouw nagels versterken.

Ben jij ook om en wil je nou eindelijk écht die base coat aan gaan schaffen? Dit zijn onze favorieten. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top