Lifestyle

Waarom jaloers zijn op iemand die je kent, eigenlijk niet slecht is

Waarom jaloers zijn op iemand die je kent, eigenlijk niet slecht is

"Comparison is the thief of joy", zei Theodore Roosevelt ooit. Nu, heel wat jaren later, lijkt die quote meer relevant dan ooit. Door social media zien we steeds vaker de highlights uit het leven van mensen wat voor veel afgunst kan zorgen. Hoewel jaloezie een negatieve lading heeft, kan het toch iets goeds te weeg brengen.

Als je iets ziet wat een ander heeft wat jij ook zou willen - denk bijvoorbeeld aan een eigen bedrijf, een mooi huis of een fijne vakantie - focus je dan niet op de nare gevoelens die je krijgt omdat diegene het wel heeft. Gun diegene het plezier van het hebben van wat jij graag wilt hebben en sta vooral stil bij waarom jij het zo graag zou willen. Wat heb jij ervoor over om het ook te kunnen bereiken? Moet je meer tijd in jezelf investeren om je te ontwikkelen, zuiniger zijn om beter te kunnen sparen of iets heel anders?

Focussen op iets om je doelen te bereiken is helemaal niet erg en een beetje jaloezie kan daarbij helpen. Zolang het maar niet iets ontzettend naars voor je wordt wat je leven overheerst of jij je op iets focust wat niet realistisch of goed is (bijvoorbeeld de lover van iemand anders), is er echt niks aan de hand. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top