Lifestyle

5 x tips voor het maken van de allermooiste Instagramfoto's

5 x tips voor het maken van de allermooiste Instagramfoto's

We doen nog wel eens lacherig over die perfecte Instagram selfie, stiekem weten we allemaal hoelang we bezig kunnen zijn om net dat ene perfecte shot te krijgen. Maak jij graag foto's voor je Instagramaccount maar weet je soms even niet meer hoe je je plaatjes uniek houdt? Dan hebben wij een paar handige tips om je Instagame in no time te upgraden. 

1. Find that light

Of je nou een pro bent in bewerken of niet, wanneer je niet het juiste licht hebt, wordt het knap lastig een mooi kiekje te maken. Onze tip is dan ook om je foto's altijd bij daglicht te maken. Zwaar bewolkt of mega zonnig weer kunnen het eindresultaat ook beiïnvloeden, dus kies een moment waarop het licht zacht en gunstig is. Wil je tóch s' avonds nog wat foto's maken of ben je in een ruimte waar het licht nou niet bepaald gunstig is? Vooruit, maar gebruik dan wel de front camera flits. Iets minder fel dan de gewone flits, wat net wat gunstiger is om je gezicht mooi in beeld te krijgen. 

2. De juiste camera

Je hebt tegenwoordig geen spiegelreflex meer nodig om geweldige foto's te maken. Met je smartphone kun je net zulke mooie plaatjes schieten, én het is zoveel makkelijker wanneer je onderweg bent. Kies voor een mooie smartphone met uitstekende camera als ultieme gadget én camera in één. Met de nieuwe Iphone x maak je met behulp van de telelenscamera professionele shots onder alle omstandigheden. Je kunt bij deze smartphone ook gebruikmaken van portretbelichting en een portretmodus, waardoor je ook met je smartphone een mooi diepte-effect creëert. Speel je graag met licht en schaduw? Dan is de Iphone xs een handige smartphone, want door de secundaire frames creëer je meer details in je foto's. 

3. Kies de juiste omgeving

Ja, die achtergrond is belangrijker dan je denkt. Sta je beeldig te poseren maar staat daar op de achtergrond nou net een prullenbak in het zicht? Dan kan die foto daar rechtstreeks in ;). Kies strategisch en ga voor een niet al te drukke achtergrond, zodat jij alle aandacht vangt. Niet voor niets staat jouw Instagramfeed in het teken van, juist, jou. 

4. Speel met compositie

Jezelf al minimaal vijftig keer vastgelegd in dezelfde (selfie)pose? Dan is het tijd om eens wat nieuws te proberen. Je volgers zullen je misschien wel dankbaar zijn ;). Breng details in beeld door een mooie close-up van bijvoorbeeld je outfit of accessoires te maken. Neem een andere houding aan door bijvoorbeeld te gaan zitten of een foto van onderaf te maken. Schiet flink wat plaatjes en ontdek wat voor jou de juiste angle is. Dat je vriendin nou beeldig lijkt met die pose waarbij ze over het schouder kijkt, kan voor jou misschien weer heel anders uitpakken. Probeer & have fun!

5. Ontdek je fotogezicht

Heb je eindelijk de juiste angle gevonden en weet je met welke pose jouw houding perfect uitkomt? Dan ben je er misschien nog niet. Niet lachen, maar het kan wel eens heel voordelig uitpakken wanneer je ook met je gezicht poseert. Herinneren jullie die Tyra Banks uitspraak nog in America's Next topmodel over 'smizen'? Lachen met de ogen dus. Misschien net je lippen héél lichtjes tuiten (we herhalen, lichtjes!) en de wangen een beetje inzuigen voor killer jukbeenderen. Want ja, dat willen we. Vind je facepose en je zult waarschijnlijk zelden nog slecht op de foto staan. Tip: oefen eerst eens voor de spiegel voordat je losgaat voor de camera. 

6. Een filtertje erover

Hoe populair de hashtag #nofilter ook mag zijn, we weten allemaal dat wij én onze feed flink opknappen van een mooi filtertje. Of misschien wel drie. Gelukkig hoef je niet te vermelden door welke apps jouw foto is gegaan voordat het perfecte eindresultaat behaald was. Facetune, VSCO, Lightroom en Afterlight zijn je beste vrienden wanneer het op afwerking aankomt. Probeer verschillende bewerk apps en filters en creëer je eigen stijl. 

Voilà, niemand die nog tegen jouw allerprachtigste Instagramfeed op kan! ;)

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top